Titelutmanaren vill möta Khamzat: “Vill se hans brottning”

✔ "Jag kan inte vänta..."

Den topprankade brasilianske welterviktaren Gilbert Burns kommer inom kort att gå match om titeln, men han har redan siktet inställt på det svenska stjärnskottet Khamzat Chimaev.

Burns kommer att utmana Kamaru Usman om titeln i huvudmatchen under UFC 258, detta efter att ha gjort succé sedan han återvänt till welterviktsklassen från lättvikt.

Trots att brassen inväntar sitt livs största match kan han inte heller undgå att tala om ett framtida möte med Khamzat – som tagit UFC med storm sedan sin debut i organisationen.

– Jag tror att jag kan mäta mig väldigt väl med Khamzat. Jag kan inte vänta, jag vill möta Chimaev, sade Burns i intervju med TSN. Han är en av de killarna som jag verkligen vill möta.

– Jag vill grapplas, jag vill se hans brottning och veta hur hög hans nivå är, fortsatte Burns. Jag vill köra stående med honom.


MISSA INTE


Khamzat hyllad av mästaren

Inför UFC 258 har både Burns och Usman talat om succésvensken. Båda fighters har imponerats av Khamzat och hyllar hans framgångar i UFC.

– Jag tycker han spelar sina kort rätt, sade Usman om Khamzat. Han gör vad han behöver göra för att komma till rätt punkt och det är utmärkt. Jag är på gränsen till stolt över honom för det.

Burns ligger just nu inne med sex raka vinster i UFC, varav fyra i welterviktsdivisionen. Han har bland annat besegrat Demian Maia och Tyron Woodley, och har onekligen hittat ett nytt hem sedan han flyttat upp till weltervikt.

Hittills har Khamzat inte gjort annat än att dominera i UFC. Under loppet av tre matcher har han avslutat alla motståndare samtidigt som han endast tagit emot två slag (!) I sitt senaste framträdande knockade Khamzat den rutinerade mellanviktaren Gerald Meerschaert på 17 sekunder.

Den vinsten ledde till att Khamzat bokades in för ett möte med britten Leon Edwards – världstrean i weltervikt. Den planerade matchen mellan Khamzat och Edwards har avbokats två gånger på grund av covid-19.

Än så länge är det tredje mötet avsett för den 13:e mars i Las Vegas, och det finns en stor chans att vinnaren får nästa titelchans mot vinnaren mellan Usman och Burns.

 

Kommer vi se Gilbert Burns vs Khamzat Chimaev i år?

 

Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara