Gina Carano sparkas från The Mandalorian – efter nazistkommentarerna

✔ Raseriet efter MMA-stjärnans inlägg: "avskyvärda och oacceptabla"

MMA-stjärnan Gina Carano har fått sparken från succéserien The Mandalorian.

Lucasfilm, som ägs av Disney, meddelade att anledningen var Caranos “avskyvärda” uttalanden. 38-åriga Carano lade upp ett inlägg där hon jämförde att vara republikan med att vara jude under Förintelsen.

Carano tog bort sitt inlägg men skärmdumpar har cirkulerat fritt. De gav på nytt eld till en hashtag på Twitter som uppmanade att hon skulle sparkas från sin roll Cara Dune i The Mandalorian.

 – Judar blev misshandlade på gatorna, inte av nazistiska soldater utan av sina grannar… till och med av barn, skrev Carano.

– Eftersom vår historia har omarbetats så inser inte folk att nazistiska soldater kunde samla ihop tusentals av judar för att regeringen fick deras grannar att hata dem, bara för att de var judar. Hur är det annorlunda från att hata någon för deras politiska åsikter?

En talesman fördömde Caranos uttalanden och klargjorde att hon fått sparken från succéserien.

– Gina Carano är för närvarande inte anställd av Lucasfilm och det finns inga planer på att hon ska vara det i framtiden, meddelade en representant för Lucasfilm. Hennes inlägg på sociala medier, som föraktar människor baserat på deras kulturella och religiösa identitet, är avskyvärda och oacceptabla.HETAST JUST NU


Gina Carano och hennes kontroversiella uttalanden

Det är inte första gången som Carano rört upp känslor och folk försökt att få henne sparkad från den ikoniska rollen.

I fjol hånade hon folk som valde att använda mask under pandemin. Hon är också anklagad för transfobiska kommentarer och för att främja antivaccination-rörelsen. När hon insinuerade att det har föregått valfusk började hennes kritiker att samlas under hashtaggen #FireGinaCarano, sparka Gina Carano.

Carano är en pionjär inom kvinnlig MMA och var delaktig i två viktiga milstolpar under sin korta karriär. Hon tävlade under den första kvinnliga MMA-matchen som sändes på nationell tv då hon mötte Julie Kedzie i början av 2017.

Två år senare deltog hon i den första huvudmatchen att arrangeras av en världsledande MMA-organisation då hon tog sig an Cris Cyborg i Strikeforce. Carano förlorade via TKO i första ronden, vilket markerade hennes första professionella förlust och sista MMA-match.

Kategorier
Senaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]