Glädjebeskedet om Nick Diaz retur till UFC: “99.999 procent!”

✔ Har tränat i närmare fem månader ✔ Vem kommer Nick Diaz att möta i sin comeback?

Nick Diaz comeback till UFC har varit en ständig fråga under de senaste åren. Nu ser det dock ut som att returen är i stort sett klar.

Enligt Diaz manager Kevin Mubenga så har Diaz nu tränat i närmare fem månader och förväntar sig en ny UFC-deal inom kort.

 – Snubben har tränat, sa Mubenga i en intervju med Fanatics View. Han har tränat i minst fyra månader i rad nu. Nu är vi i december, så vad blir det? Fyra eller fem månader?

Enligt Mubenga så är det endast smärre detaljer som återstår, något som han förväntar sig vara klart innan årsskiftet.

 – Han tog en liten paus förra månaden och nu kör vi igång i december igen och går förhoppningsvis in i det nya året med ett nytt kontrakt. Vi ska se till att vi får en vettig lön och en bra motståndare. Efter det kan vi fortsätta framåt med allt detta.


Relaterat


Nick Diaz manager om UFC-retur: “99.99999 procent”

Nick Diaz har inte tävlat i UFC sedan januari 2015. Då förlorade han ett enhälligt domslut mot ex-mästaren Anderson Silva efter fem ronder.

Matchen kom dock att ogiltigförklaras efter att både Diaz och Silva testat positivt. Medan Silva testade positivt för steroider så åkte Diaz dit för cannabis, något som blev starten på en utdragen process där Diaz bland annat blev dömd till böter och en lång avstängning.

Sedan dess har det vid ett flertal tillfällen ryktats om en retur. Diaz manager säger dock att det är en stor skillnad denna gång och försäkrar att fansen kommer att få se Diaz göra comeback 2021.

– 99.99999 procent, sade Mubenga. Vi måste bara se till att allt går rätt till med organisationen och allt. Då kan vi fortsätta framåt. Han har tränat. Folk vill se honom.

– Som ni sett så har han tränat de senaste månaderna. Han tog en liten paus nu. Men nu är det dags att köra igång igen och köra på. Man vill inte överträna och utmatta sig själv, speciellt inte när man inte har ett datum klart.

 

 

Vem vill du se Nick Diaz möta?

 

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Nick DiazSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...