GLOC 2: Första matchen avslöjad för “Nordens mest unika MMA-gala”

✅ KLART: Svenska mästaren gör proffsdebut i Gävle

Den fjärde april är Galan – Lord of the Cage tillbaka för en ny unik MMA-gala i Gävle.

Under förra årets debutgala såg vi både proffs- och A-klassfighters göra upp i buren, samtidigt som eventet varvades med livemusik samt mat och dryck. Arrangörsklubben Söders Fight Gym beskriver nu galan som “Nordens mest unika MMA-gala” och om drygt två månader väntas GLOC 2 bjuda på ännu en actionpackat kväll, när man denna gång intar Estraden.

Nu har den första matchen presenterats, som kommer att bli kvällens delade huvudattraktion. Det rör sig om ett welterviktsmöte där hemmafavoriten Christian “Lången” Stigenberg gör sin professionella MMA-debut mot Ebrima Faal från Nyköping.

View this post on Instagram

Nu är det officiellt, Christian "Lången" Stigenberg gör sin PRO debut mot Ebrima Faal. Matchen går i weltervikt 77,1 kg och blir Galans Co main event. Det blir en intressant matchning mellan två långa fighters, båda är 193 cm långa. Missa inte detta! Biljetter hittar ni på www.gloc.se #GLOC #GLOC2 #mma #mmanytt #södersfightgym #pancrasenyköping #Gävle #Nyköping @stigenbergsfg @ebrimafaal

A post shared by GLOC (@gloc.se) on

Har vunnit dubbla SM-guld

Med skicklig grappling och en boxning som ibland påminner om bröderna Nick och Nate Diaz, har Stigenberg länge utmärkt sig som en lovande fighter på A-klasscenen. På GLOC 1 besegrade han Västeråsfightern Taylan Isik via enhälligt domslut och därefter har vi sett 28-åringen fortsätta skörda framgångar i Sverige, senast genom att vinna sitt andra SM-guld efter två segrar under årets svenska mästerskap i Göteborg.

Faal kommer å andra sidan in med ett record på 0-1, efter att ha förlorat proffsdebuten mot Oskar Sivard via heel hook. 25-åringen har även en tidigare submissionförlust mot just Stigenberg och har därmed chansen på revansch, när han nu jagar sin första vinst som MMA-proffs i Gävle.

Ebrima Faal (överst) förlorade proffsdebuten mot Oskar Sivard, och är nu ute efter att återvända till att jämna ut sitt matchfacit till 1-1 – samtidigt som han har chansen att revanschera sig från ett tidigare nederlag mot Christian Stigenberg. Foto: Stefan Romare-MMAnytt

Intressant för denna match är att de båda är 193 centimeter långa. Alltså kommer ingen av dem ha det längdövertag som de annars har vant sig vid.

Klar för historisk MMA-turnering

Efter proffsdebuten i Gävle har Stigenberg redan nästa steg klart för sig. SFG-fightern har nämligen bekräftats som en av deltagarna i Excellence Fighting Championships historiska “Young Blood”-turnering.

Detta blir den första professionella MMA-turneringen i Sverige, där fyra talangfulla welterviktare kommer göra upp ett titelbälte. De första turneringsomgångarna avgörs den andra maj på Excellence FC 3 i Sporthallen, Linköping.

Se trailer till Galan – Lord of the Cage 2 i videospelaren ovan!

Kategorier
Senaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara