Grapplingesset Gordon Ryan skriver på för ONE Championship!

✔ Kontraktet innefattar både MMA och submission grappling

Gordon Ryan är tveklöst den bästa grapplern i No-Gi idag. Bland hans meriter finns tre ADCC-guld, tre guld i No-Gi Jiujitsu-VM och två guld i PanAm No-Gi. Nu avslöjar ONE Championships VD Chatri Sityodtong att grapplingfenomenet skrivit på för organisationen.

– Stora nyheter: Gordon Ryan har skrivit på för ONE Championship för både MMA och submission-grappling!

Ryan blir därmed en i en lång rad av framgångsrika grapplingutövare som testar MMA. I UFC har Demian Maia och Ronaldo Souza skördat stora framgångar medan Bellator har atleter som Rafael Lovato Jr. och Neiman Gracie.

I ONE Championship har redan Ryans förra instruktör Garry Tonon skördat stora framgångar och har ett matchfacit på 6-0.

Ryans huvudsaklige tränare är den numera smått legendariske John Danaher som i sin tur är svartbälte under Renzo Gracie. Danaher är känd för att lära ut ett system för benlås till sina atleter som använts med stor framgång både inom grappling och MMA.


HETAST JUST NU


Gordon Ryan har inte förlorat sedan 2018

Ryan har för tillfället vinstsvit i grappling på 45 matcher och ett matchfacit på 143-9-2. Detta trots att han bara är 25 år gammal. Han borde därför ha alla möjligheter att lyckas bra inom MMA.

Emellertid finns det även flera fall där grapplers på världsnivå inte presterar på samma sätt under MMA-regler. Ett relativt färskt exempel på detta kom under UFC 259 då ADCC-mästaren Rudolfo Viera blev utlåst av Anthony Hernandez, som bara innehar ett lilabälte.

Förutom sina färdigheter inom grappling är Ryan även känd för sitt skitsnack. Detta är något som inte brukar förekomma särskilt mycket i grapplingvärlden, men Ryan har varit bidragande till att förändra detta.

Ett exempel på detta kom i slutet på februari då Ryan hamnade i en hätsk ordväxling med BJJ-legenden Andre Galvao under en grapplinggala och även örfilade denne. 

Det återstår att se om Ryan kommer fortsätta med sin framfusiga stil under sin MMA-karriär. ONE Championship är inte kända för att ha mycket skitsnack hos sina atleter så Ryan kanske får tona ner jargongen en smula.

Någon första motståndare eller något matchdatum är ännu inte fastslaget.

Uppdatering:

Ryan gick själv ut på sin Instagram för att ytterligare förklara vad hans kontrakt med ONE Championship innebär. Han skriver att grappling-matcherna kommer att vara hans huvudfokus i ONE Championship och att MMA är något han är öppen att utforska i framtiden.

 – Just nu ligger mitt fokus på ADCC 2022, men om jag väljer att köra MMA så kommer ONE att vara platsen där jag debuterar.

 

 

Vad tror du om Gordon Ryans chanser i MMA?

 

Kategorier
GrapplingSenaste Nytt

Jakob Odelstad är historikern som kom in på journalistik som ledde in honom på MMA. Han har följt sporten sedan 2007 och försöker just nu lära sig portugisiska för att kunna följa sporten i Brasilien.

Svara