Gurams UFC-fajt nominerad till månadens bästa

✔ Vann mot obesegrad mästare ✔ Fick nästan halv miljon i bonus

Förra månaden debuterade svensk-georgiern Guram Kutateladze i UFC. Det var den 17 oktober som han matchades tufft direkt mot den då obesegrade Mateusz Gamrot, tidigare dubbelmästare i den polska MMA-giganten KSW.

Fajten blev en riktig rysare – där Kutateladze gav Gamrot sin allra första förlust.


LÄS MER: HAN GÖR DET! Nya UFC-svensken vinner stora debutmatchen!

SE ÄVEN: Bilderna från svenskens UFC-debut – som TV-kamerorna missade


Matchbilden svängde fram och tillbaka under de tre ronderna innan Kutateladze utropades som segrare via delat domslut. Efteråt belönades de båda med 50 000 dollar, eller omkring 430 000 kronor, vardera i bonus då matchen utsågs till kvällens bästa.

Guram Kutateladze i månadens bästa UFC-match?

Nu, knappt tre veckor senare, har Kutateladzes match mot Gamrot nominerats till månadens bästa av UFC.

Det är den fajten samt Casey Kenney vs. Nathaniel Wood som föreslås för utmärkelsen, i ett inlägg på Instagram där fansen uppmanas göra sina röster hörda.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Two FOTNs in October! Which deserves the title of Fight of the Month? ?

Ett inlägg delat av ufc (@ufc)

Även om han själv inte var helt nöjd med sin insats i UFC-debuten, så kan man lugnt säga att Guram Kutateladze gjorde ett bra första intryck i världens största MMA-organisation. Det återstår att se när Stockholmsfajtern går sin nästa.


LÄS MER: Guram Kutateladze ändrar sig om UFC-debuten: “Jag vann”

RELATERAT: Guram om tacksamheten – till Sverige: “Hade aldrig hamnat här annars”


 

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Guram KutateladzeSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara