Guram klar för UFC-debut – får TUFF match mot obesegrad mästare!

✔ Svensken ställs mot skandalomsusade stjärnan ✔ Fightas om ELVA dagar

Den svenske MMA-stjärnan Guram Kutateladze har bokats för UFC-debut. Och det blir en tuff match direkt för 28-åringen.

Insatta källor bekräftar nämligen att Kutateladze ställs mot den obesegrade KSW-mästaren Mateusz Gamrot. Matchen äger rum på så kallade “Fight Island” utanför Abu Dhabi den 17 oktober – alltså redan om elva dagar.


LÄS MER: Uppgifter: Guram klar för UFC!

LÄS OCKSÅ: KLART: Vi har en ny svensk i UFC!


Via Twitter:

 

Fighten avgörs i lättvikt (70,3 kilo). Rykten om matchen kom först ut via den polska sajten MMA Rocks.

Guram Kutateladze kan göra rejält avstamp direkt

Mateusz Gamrot är en stor stjärna i Polen som är obesegrad med hela 17 vinster. Han vann dubbla titlar i KSW, men var också inblandad i skandaler i samband med rivalmatcherna mot UFC-veteranen Norman Parke – som han slutligen besegrade två gånger.

Nu lämnar Gamrot den polska MMA-giganten för att gå över till världsledaren UFC.

Att Guram Kutateladze blir den som välkomnar Gamrot ger svensken en stor möjlighet att göra ett rejält avstamp direkt i sin UFC-debut. Stockholmsfightern, som representerar Allstars Training Center, kommer in med ett record på 11-2 som proffs och bevisade senast vilken nivå han håller när han knockade den före detta UFC-fightern Felipe Silva.

Anledningen till den korta varslen för Kutateladze är att han hoppar in som ersättare, då Gamrot först var bokad mot ryske Magomed Mustafaev som nyligen tvingades dra sig ur fighten.


SE ÄVEN: Guram Kutateladze – Sveriges nästa UFC-fighter?


 

Kategorier
Guram KutateladzeSenaste NyttUFC

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara