Guram Kutateladze rasar mot Paddy Pimblett – efter inlägg om Georgien

✔ "Ska straffa honom" ✔ Datum: Då går Guram sin nästa UFC-match!

När det avslöjades att den före detta mästaren i Cage Warriors Paddy Pimblett skulle göra sin UFC-debut var svenske Guram Kutateladze inte sen med att utmana honom. Pimblett tog dock utmaningen som en förolämpning och ett Twitterkrig utbröt mellan de två.

Det var i samband med det som Pimblett skrev några kommentarer där han refererade till kriget mellan Ryssland och Georgien 2008. Guram, som är född i Georgien men även spenderat många år av sin uppväxt i Ryssland, tog illa vid sig. Pimblett tog slutligen bort sina kommentarer efter att flera Georgiska fighters reagerat, men Guram har inte glömt dem.

I en intervju med MMA Junkie berättar han om bråket med Pimblett, som även involverade Gurams manager Nima Safapour och flera georgiska fighters.

 – Han blev galen […] och skrev några väldigt förolämpande saker till [Nima] och det var riktigt vidrigt. Han pratade om Georgien, han pratade om mitt folk, mitt land, om kriget mellan Ryssland och Georgien — att Georgien förtjänade vad som hände.


HETAST JUST NU


Guram accepterar inte ursäkten

Gurams kritik av Pimblett backades upp av flera fans som rasade mot den unga engelsmannens ordval.

– Flera georgier började pressa honom: “Du säger att det är okej, att vi förtjänar att dö?” — Det här är inte ett skämt. Du skojar inte om dessa saker. Du måste respektera landet, religion, familjen och sådana saker, sa Guram.

– Han tog bort sina tweets och bad typ om ursäkt men du måste ta ansvar för vad du säger, fortsätter han. Orden du har sagt försvinner inte. Jag hoppas att möta honom en dag i oktogonen så jag kan straffa honom för allt han har sagt och för hans attityd.

Annan motståndare i görningen för Guram Kutateladze

Guram håller just nu på och återhämtar sig efter en knäskada. För MMA Junkie avslöjar han nu att han har en ny motståndare på gång, dock inte Pimblett. Guram hoppas kunna gå sin nästa UFC-match i juni eller juli.

– Jag har fått ett erbjudande från UFC om min nästa motståndare, men just nu kan jag inte säga namnet. Men det kommer bli en fajt under sommaren och vi hoppas på det bästa och fortsätter att tänka positivt.

Dock försäkrar han att han inte glömt Pimbletts kommentarer. Guram hoppas att han själv eller någon annan georgisk fighter kan möta honom i framtiden.

Tycker du att Paddy Pimblett gick för långt?

 

Kategorier
Guram KutateladzeSenaste Nytt

Jakob Odelstad är historikern som kom in på journalistik som ledde in honom på MMA. Han har följt sporten sedan 2007 och försöker just nu lära sig portugisiska för att kunna följa sporten i Brasilien.