KLART: Vi har en ny svensk i UFC!

✔ Kontraktet officiellt - efter MMAnytts avslöjande

Redan den 26 juli kunde MMAnytt exklusivt avslöja att svenske Guram Kutateladze, 28, var i diskussioner med UFC och väntades debutera för den världsledande MMA-organisationen på så kallade “Fight Island” i Abu Dhabi under hösten.

Under söndagen rapporterade vi också att ett avtal med UFC var så gott som klart, och att det enda som återstod var att Kutateladze skulle skriva på.


LÄS MER: Guram ryktas vara nära ett UFC-kontrakt!

LÄS OCKSÅ: Uppgifter: Guram klar för UFC!


View this post on Instagram

UPPGIFTER: @guram_dze klar för UFC! 🔸 Skriver snart på kontrakt – fight news inom kort! Stora nyheter för svensk MMA! 🇸🇪 @georgian_viking tränar tillsammans med @khamzat_chimaev på @allstarsgymsweden. Han och Khamzat brukar träna i smyg och sedan säga det till den andre – för att ”tävla” sinsemellan och pusha varandra till nya höjder. Guram är 11-2 som proffs, men matcherna på pappret berättar bara en beskärd del av hans story. Den här mannen har bokstavligen fightats sedan 9 års ålder och krigat för detta UFC-kontrakt hela sitt liv. Otroligt välförtjänt! Stay tuned för snart släpps mer nyheter om detta! Som jag avslöjade i juli väntas han flygas ut till #UFCFightIsland. 👊 #GuramKutateladze #UFC #MMA

A post shared by Ashah Tafari (@mma_ashah) on

 

Guram Kutateladze: “Dags för nästa mål: bältet”

Idag kom nyheten som de svenska fansen väntat på. Kutateladze är officiellt en UFC-fighter.

Lättviktaren – som representerar Stockholmsklubben Allstars Training Center – gick under måndagen ut och bekräftade att han äntligen skrivit på kontraktet.

– Vi har nått ett av våra mål. Uppdrag nummer ett är slutfört, nu är det dags för nästa mål – att nå toppen och ta bältet, skriver Guram Kutateladze bland annat i ett inlägg på Instagram.

Kutateladze har ett professionellt matchfacit på 11-2 och en aktiv vinstsvit som sträcker sig över åtta matcher. Hans klubbkamrat, UFC-sensationen Khamzat Chimaev, beskriver honom som “ett monster”.

Det återstår att se när och mot vem Kutateladze gör sin UFC-debut. Matchen väntas fortfarande bokas till en av de kommande galorna på “Fight Island”, exakt datum och motståndare kommer att meddelas inom kort.


VIDEO: Guram Kutateladze – Sveriges nästa UFC-fighter?


 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Guram KutateladzeSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...