Guram utmanar världstolvan – vill fightas igen nästa vecka!

✔ Kan nya UFC-svensken slå Khamzats rekord?

Under lördagsnattens UFC-gala på “Fight Island” fick vi se svenske Guram Kutateladze göra sin debut mot polacken Mateusz Gamrot.

Efter en tuff och jämn fight blev det svensk seger via delat domslut, vilket också gav Gamrot sin första förlust som proffs.


LÄS MER: HAN GÖR DET! Nya UFC-svensken vinner stora debutmatchen!


Kutateladze var själv inte helt nöjd med matchen. Nu vill han göra om och göra rätt – redan om en vecka. 28-åringen erbjuder sig nämligen att möta världstolvan Islam Makhachev på UFC 254, som avgörs i Abu Dhabi nästa helg.

– Jag vet att Islam Makhachev inte har någon motståndare till nästa veckas gala. Jag är här och redo att fightas. Jag kommer nog vila i kväll och i morgon – sen börjar jag träna igen för att få ner vikten, säger Guram Kutateladze och fortsätter:

– Jag är inte dum. Med all respekt, inte för att vara otrevlig eller så. Jag förstår om Islam vill ha topp 15-motstånd. Jag är debutkillen, men ändå – om det blir aktuellt så är jag här och redo att köra.

Guram Kutateladze kan slå Khamzat Chimaevs UFC-rekord

Makhachev har förgäves försökt få till en match på UFC 254, efter att hans ordinarie motståndare drog sig ur. Och enligt källor till MMAnytt ska han nyligen ha sagt sig vara redo att möta vem som helst – oavsett ranking.

Det återstår att se om Makhachev tackar ja till Kutateladzes erbjudande. Hur som helst kan man lugnt säga att det märks att Kutateladze är klubbkamrat med superstjärnan Khamzat Chimaev.

Om matchen bokas kan Kutateladze nämligen slå Chimaevs rekord för kortast tid mellan UFC-vinster, som just nu är tio dagar.


SE ÄVEN: Sveriges nya UFC-fighter: “Jag och Khamzat är som bröder”


 

Kategorier
Guram KutateladzeSenaste NyttUFC

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara