Gustafsson
Foto: Micha Forssberg/Khim Hjern-MMAnytt

Alexander Gustafsson förklarar: Därför slår han Jon Jones i en rematch

✅ Svenskens kaxiga förklaring: "Kondition som en häst" ✅ Hyllar rivalen: "Bäst i världen"

Nyligen fick vi reda på att den tidigare lätta tungviktsmästaren Jon Jones snart är aktuell för en comeback till buren. Jones kan återvända till tävlan redan den 28:e oktober – 15 månader efter att han åkt dit för sin andra dopingförseelse.

KLART: Jon Jones får sin dom av USADA – efter dopingskandalen

Efter att beskedet kommit dröjde det inte länge förrän den svenske toppfightern Alexander “The Mauler” Gustafsson hade utmanat Jones – och nu är spekulationerna kring en rematch mellan de båda gamla rivalerna i full gång.

– Det är Jones jag vill möta. Han är bäst i världen, vi har en returmatch som måste bli av. Vi har ouppklarade affärer. Vi har en fajt till att gå. Det finns ingen match som kan motivera mig mer än kamp mot Jones, säger Gustafsson i en intervju med SVT Sport. 

“Kondition som en häst”

I det förra mötet de båda emellan föll Gustafsson via domslut efter fem stentuffa ronder.

Relaterat: Jon Jones skickar kryptiskt meddelande till Gustafsson – som svarar

Titelmatchen, som ägde rum på UFC 165 den 22 september 2013, var en mycket jämn tillställning och blev en av kandidaterna till “Årets match” i UFC. Men skulle en rematch bli av lovar Gustafsson att han numera har det som krävs för att besegra Jones. Han förklarar:

– Det skulle gå mycket bättre den här gången. Kondition som en häst. Jag har känt på honom och kommer inte att ha lika mycket respekt. Jag förbereder mig för den bästa versionen av honom. Problemet för honom är att jag kommer att vara bättre.

Kategorier
Gustafsson vs. Jones 2Senaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara