Gustafssons manager i uttalande: Tror fortfarande att Jones är dopad

✅ Går hårt mot Jones – och berättar om UFC-svenskens framtid

Alexander Gustafsson förlorade sin tredje titelmatch på Jon Jones på nyliga UFC 232 i Los Angeles. Detta efter att hela galan fått flyttas mellan Las Vegas och Los Angeles på en veckas varsel. Anledningen? Jones testade återigen positivt för anabola steroider, varpå Nevadas atletiska kommission vägrade anordna matchen.

Läs mer: UFC 232 flyttas – MMA-världen reagerar: “USADA är ett skämt!”

“Tro att han är ett oskyldigt offer”

Kaliforniens atletiska kommission tackade däremot ja till att anordna matchen – och efteråt klarade Jones dopingtesterna utan problem. Detta fick Jones att skicka en passning till Gustafsson, som inför matchen flertalet gånger kritiserat Jones för att vara en fuskare.

Läs mer: Jon Jones passning till Gustafsson – efter avklarade dopingtestet

Gustafssons manager, Nima Safapour, meddelar dock att man fortfarande ställer sig högst tvekande till att Jones skulle vara en ren atlet, och menar att allting den lätta tungviktsmästaren gör “luktar fruktansvärt illa”.

– Varför har inga andra fighters likadana problem? Vi förväntas tro att Jones bara är ett oskyldigt offer, med mest otur i MMA-historien, säger managern i ett uttalande till MMAnytt.

Berättar om framtida planen

Managern menar också att “The Mauler” har alla förutsättningar för att komma tillbaka och utmana om titeln en fjärde gång.

– Planen är att komma tillbaka starkare än någonsin. Matchen var vad den var. Vi är fortfarande hundra procent säkra på att Alex kan slå Jones. Alla kan vinna beroende på omständigheterna runtom. Det var inte vår dag, men vi kommer återvända och ta titeln så småningom, oavsett om Jones håller den eller inte. Förvänta er att se “The Mauler” tillbaka i action snart, säger Safapour.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara