Halmstadgalan Wolf Fight Promotion planerar comeback i höst!

✔ Leds av genombrottstjärnan David Jacobsson: "Vill ta igen förlorad tid"

2021 ser ut att bli ett bra år för svensk MMA. Utöver att flera svenska fighters fått match är nu Halmstadbaserade Wolf Fight Promotion (WFP) på väg tillbaka!

I dagsläget är inget officiellt bokat men MMAnytt kan avslöja att organisatörer siktar på en tredje gala i höst. Om allt går som planerat går WFP 3 av stapeln den andra oktober på Halmstad Arena.

Halmstadfightern och genombrottet David “Fatboy Slim” Jacobsson är en av grundarna till WFP. Ett av organisationens mål är att främja sydsvensk MMA och tanken är att fortsätta med det konceptet.

– Vi vill ta igen förlorad tid och ge alla lovande fighters en plattform igen, särskilt de i södra Sverige som blivit utan möjligheter i alldeles för många år, säger Jacobsson till MMAnytt.

 


HETAST JUST NU


Var först i Sverige med amatörbälte

WFP 1 gick av stapeln den 16:e februari 2019 och var den första MMA-galan i Sydsverige sedan Trophy MMA 9 hölls i april 2017. En av aspekterna som utmärkte den första WFP-galan särskilt var att det introducerades amatörtitlar för A-klassfighters. Detta har sedan dess anammats av andra svenska organisationer med WFP var först.

Hemmafavoriten Robert Nyström ställdes mot Malmötalangen Mohammad Habal galans huvudmatch. Bortafightern började starkt men i slutändan var det Nyström som segrade via submisson i den andra ronden.

I WFP:s andra gala fanns det fler proffsmatcher, dessutom gjorde thaiboxaren Samuel Bark A-klassdebut. Christoffer Hillsjö gjorde en strålande proffsdebut med en knockoutseger i den första ronden, Zvonimir Kralj radade upp sin tredje raka vinst och Nyström föll i en tapper prestation mot gästande Jose Vava Kikumbi.

För tillfället har inga potentiella matchningar offentliggjorts då galan i sig inte är officiell. Återvänd till MMAnytt.se för fler nyheter och uppdateringar om WFP 3 och svensk MMA!

Vilka skulle du vilja se tävla under Wolf Fight Promotion 3?

Foto: Stefan “Mr. Salty” Romare

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...