Foto: Mazdak Cavian

Han gör det! Colby Covington är ny mästare – Besegrar Rafael dos Anjos

Colby Covington är UFCs nya interimmästare i weltervikt då han besegrade den före detta lättviktsmästaren Rafael dos Anjos via enhälligt domslut. Den skandalomsusade “Chaos” Covington började den första ronden med att springa fram till “RDA” och fortsatte sedan att pressa framåt i fem ronder. Trots att dos Anjos i början lyckades skala bort Covington så förlorade han sakta energin då han tvingades att slåss en fight som gagnade brottaren Covington. “RDA” lyckades dock vända matchen och när de två atleterna äntrade den femte ronden så trodde bland annat kommentatorerna att det stod lika på poängkortet.

Efter sin vinst, som är Covingtons sjätte raka, så tog amerikanen tillfället i akt att utmana divisionsmästaren Tyron Woodley. Det tog inte lång tid innan “The Chosen One” Woodley svarade den nya interimmästaren:

Statistik och resultat

Officiellt resultat: Colby Covington besegrar Rafael dos Anjos via enhälligt domslut

Kategorier
Senaste NyttUFC 225

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Phnom Penh, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...