Foto via Facebook/UFC

HAN GÖR DET IGEN! Aleksei Oleinik vinner med UFC:s andra Ezekiel Choke!

🎥 VIDEO+TEXT ✅ Dags att döpa om Ezekiel Choke till "Oleinik Choke"? ✅ Här vinner ryssen återigen med den sällsynta strypningen!

Nyligen fick vi se en tungviktsdrabbning mellan den ryske veteranen Aleksei Oleinik och brasilianaren Junior Albini under den pågående UFC-gala UFC 224: Nunes vs. Pennington i Rio de Janeiro, Brasilien.

Efter ett par tuffa slagväxlingar så lyckades Oleinik låsa in sin signatur-submission, Ezekiel Choke, ståendes. Trots att Albini hamnade i halvguard över “The Boa Constrictor” så dröjde det inte länge innan han tvingades klappa och Oleinik kammade därmed hem sin andra vinst via Ezekiel Choke i UFC – en sällsynt submission som han hittills är ensam att sätta i oktogonen.

Se det unika avslutet nedan!

UFC 224: Oleinik vs Albini

HE DID IT AGAIN!! Alexey Oleinik with yet another Ezekiel Choke at #UFC224

Publicerat av UFC den 12 maj 2018

Oleinik står nu med hela 56 vinster, varav så många som elva har kommit via Ezekiel Choke. Den topp 10-rankade ryssen har förlorat totalt 11 gånger och står också med en oavgjord match – och i UFC ligger hans matchfacit nu på 5-2.

Albini har å andra sidan förlorat två raka matcher och står nu med ett sammanlagt matchfacit på 14-4, varav 1-2 i UFC.

Resultat och Statistik

Officiellt resultat: #10 Aleksei Oleinik besegrade #14 Junior Albini via submission (Ezekiel Choke) i rond 1 (1:45).

Kategorier
Senaste NyttUFC 224

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara