Jack Hemransson UFC Stockholm 2017 - Foto: Khim Hjern/MMAnytt

HAN GÖR DET! Jack Hermansson avslutar Thales Leites efter GALET krig!

✅ Svensk seger på UFC 224! ✅ Bryter revbenet och vrålar av smärta! ✅ Visar ändå krigarhjärta och vinner via TKO!

UFC 224: Nunes vs. Pennington är i full gång i Rio de Janeiro, Brasilien och alldeles nyss fick vi se en spännande mellanviktsdrabbning där den Norge-baserade svensken Jack Hermansson tog sig an den brasilianske veteranen och tidigare titelutmanaren Thales Leites.


RELATERAT: VIDEO: Se Jack Hermansson säkra vinsten med BRUTAL ground and pound!


Hermansson inledde väldigt starkt med många sparkar, främst mot benen, och en hel del fina slag mot både kropp och huvud. “The Joker” la mycket press på veteranen redan från start, men Leites kom så småningom igång och försökte sig på flera nedtagningar.

Även om Hermansson ibland hamnade på backen, så lyckades han alltid ta sig tillbaka upp igen alternativt vända och själv hamna överst.

Vrålar av smärta – vinner ändå via TKO

I början av den andra ronden var Hermansson tidigt märkbart påverkade av en skada och vrålade av smärta medan Leites snabbt gick över i mount. Brasilianaren kontrollerade sedan hela ronden från topp och var mycket nära med en armtriangel som Hermansson mirakulöst nog krigade sig ur.

I den tredje och sista ronden kom Hermansson, trots den stora smärtan, ut väldigt aggressivt och försökte sig omedelbart på ett flygande knä som var mycket nära att landa. Därefter gick han på en giljotin som såg ut att sitta riktigt tight, men Leites lyckades ändå kämpa sig ur och kunde kort senare hota med en egen anakonda-strypning som svensken dock försvarade.

Efter knappt två minuter av den tredje ronden lyckades Hermansson sedan ta sig över till mount och vid det här laget såg han sin möjlighet. Fast besluten om att avsluta matchen började han regna ner med stenhård ground and pound och det dröjde inte länge innan domaren Marc Goddard gick emellan och stoppade matchen.

Bröt revbenet – i den första ronden

I sin segerintervju berättade Hermansson att han bröt revbenet redan i den första ronden och genomled den värsta smärtan han någonsin känt.

“I broke my rib in the first round,” sa Hermansson till kommentatorn Jon Anik. “I could feel it float around in there. It felt terrible, the most painful thing I ever experienced.”

Hermansson vann nu sin första match på Brasiliansk mark efter två tuffa förluster i samma land. Svensk-norsken står nu med totalt fyra vinster och två förluster i UFC och ett samlat matchfacit på 17-4 i proffskarriären.

Leites har å andra sidan förlorat tre av sina senaste matcher och står nu med ett matchfacit på 27-9, varav 12-8 i UFC.


RELATERAT: UFC 224: Nunes vs. Pennington – Livestatistik och Resultat


Resultat och statistik

Officiellt resultat: Jack Hermansson besegrade Thales Leites via TKO (slag) i rond 3 (2:10).


LÄS MER: Jack Hermansson om att hantera ångesten: ”En analys som är superstor”

LÄS OCKSÅ: Jack Hermansson till MMAnytt: ”Formen är helt sinnessjuk”


 

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Jack HermanssonSenaste NyttUFC 224

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...