Här är 3 underdogs som kan skrälla på UFC 249!

✔ De har störst chans att skrälla under helgens storgala

I helgen är det äntligen dags för UFC att återvända i form av UFC 249. Storgalan äger rum i Jacksonville i Florida och bjuder på ett minst sagt fullspäckat matchkort med flera spelvärda matcher.

Läs mer: UFC 249: Ferguson vs. Gaethje – Matchkort, Tider och Odds

I den här artikeln listar vi tre fighters som vi bedömer har stor chans att vinna i helgen, men som ändå räknas som “underdogs” hos oddsmakarna.

1. Jeremy Stephens

Jeremy “Lil Heathen” Stephens är enligt egen utsago fjäderviktsdivisionens hårdast slående fighter, och har ett flertal brutala knockoutvinster på sitt samvete.

När han nu går in till matchen mot Calvin Kattar utan en seger på sina fyra senaste matcher räknas han som rejäl underdog. Kattar har ett record på fyra vinster på sina första sex UFC-matcher, och kommer själv från en förlust mot Zabit Magomedsharipov i sin senaste fight.

Stephens – som missade matchvikten rejält inför mötet – ger nu hela 3.00 gånger pengarna vid en vinst. Detta är helt klart spelvärt, då Stephens är en ärrad veteran som alltid kan avsluta sin motståndare – även om han haft det tufft i sina senaste matcher så har han flera gånger kommit tillbaka starkare från liknande svackor.

Att räkna ut Stephens vore ett rejält misstag – han visar sig alltid konkurrenskraftig när han ställs mot världseliten. Det visade han bland annat sist i mötet med Yair Rodriguez.

Justin Gaethje UFC 249 MMA Underdogs

Justin “The Highlight” Gaethje. Foton: Bill Streicher-USA TODAY Sports

2. Justin Gaethje

Justin Gaethje är en av lättviktsdivisionens absolut bästa fighters, och får nu chansen mot Tony Ferguson efter att Khabib Nurmagomedov tvingades dra sig ur det tidigare planerade mötet.

Gaethje räknas också som underdog mot Ferguson – den senare har inte förlorat en match sedan 2012, och har tolv raka vinster i divisionen. Ett spel på Gaethje ger dock hela 2.75 gånger pengarna, och det är långt ifrån omöjligt att han tar hem den här matchen.

“The Highlight” har hittills bara ställts mot den yppersta MMA-eliten under sin relativt korta UFC-karriär, och tagit hem flera imponerande vinster via knockout – bland annat på nolltid mot respekterade strikers som Edson Barboza och Donald Cerrone i sina senaste matcher.

Gaethje är också känd för att kunna ta otroliga mängder stryk och aldrig ge upp, vilket kan innebära svårigheter för Ferguson som är van vid att kunna bryta ner sina motståndare tills de inte kan fortsätta. Nej, Gaethje bör inte alls förbises inför lördagens titelmatch.

UFC 249

“The Dominator” Dominick Cruz. Foto: MMAnytt

3. Dominick Cruz

I galans delade huvudmatch bjuds vi på en comeback av högsta klass. Detta då den tidigare bantamviktsmästaren Dominick Cruz återvänder för att försöka återta sitt bälte från den nuvarande titelhållaren Henry Cejudo.

Ett spel på att Cruz vinner ger också 2.87 gånger pengarna, vilket får anses vara spelvärt med tanke på ex-mästarens historia. “The Dominator” är en av de absolut bästa bantamviktarna genom alla tider, och kommer till mötet med ett längd- och storleksövertag på Cejudo, vars naturliga viktklass är flugvikt.

Om Cruz nu kan visa sig från sin bästa sida och använda sig av sitt oortodoxa fotarbete samt luriga slagteknik mot Cejudo finns alla möjligheter till en legendarisk triumf för “The Dominator” på lördag. Det gäller dock att han inte fastnar under Cejudo på marken, och att han inte slår upp någon tidigare skada.

Så spelar du på UFC 249:

Sugen på att betta på helgens storgala? MMAnytts samarbetspartner Bet365 erbjuder odds på samtliga av helgens matcher.

Nedan följer de nuvarande oddsen för helgens huvudmatcher:

Du som registrerar ett konto via den här länken har möjlighet att få spelkrediter på upp till 1250 kr.

Spela ansvarsfullt.

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Senaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

UFC ODDS
UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
Rob Font vs José Aldo1.652.30
Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...