HATMATCH: Kamaru Usman försvarar titeln mot Colby Covington på nytt!

✔ UFC-chefen bekräftar titelmatchen - Siktar på Madison Square Garden!

Welterviktsmästaren Kamaru Usman kommer att försvara sin titel mot topprankade Colby Covington än en gång! Den efterlängtade hatmatchen är bekräftad enligt UFC-chefen Dana White.

Usman vs Covington 2 är tänkt att agera huvudmatch under en PPV-gala, men än så länge är varken plats eller datum klart. UFC siktar dock på att titelmatchen ska äga rum under UFC 268 i Madison Square Garden, New York. I sådana fall kommer datumet att falla på sjätte november.

Det kommer att vara en uppföljning på en av welterviktsklassens absolut bästa matcher från december 2019. Det var Usmans första titelförsvar efter att besegrat Tyron Woodley i mars samma år. Trots att både Usman och Covington har brottarbakgrund så utspelade sig matchen mellan dem mestadels stående.

Den vilda matchen kom att pressa båda fighters till deras yttersta kapacitet och fick sig ett dramatiskt slut i den sista minuten av den femte ronden. Usman knockade Covington och domare Marc Goddard klev emellan de bistra rivalerna, allt till protester från “Chaos” Covington.HETAST JUST NU


UFC 268: Kamaru Usman vs Colby Covington 2

Sedan deras första match har Usman kommit att försvara sin titel framgångsrikt vid ytterligare tre tillfällen. I juli 2020 tog han hem ett enhälligt domslut mot Jorge Masvidal och under 2021 kom han att knockade både Gilbert Burns och Masvidal.

Covington har i sin tur endast gått en match då han i september 2020 dominerade den före detta UFC-mästaren Woodley .

Än så länge har inga fler matcher utannonserats eller ryktats inför UFC 268. Men med tanke på att UFC siktar på Madison Square Garden så kan vi förvänta oss ett stjärnspäckat matchkort med några av organisationens toppnamn!

 

Vem tror du vinner returmatchen?

 

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Colby CovingtonKamaru UsmanSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...