Ex-mästaren Henry Cejudo: “Han är den bästa bantamviktaren efter mig”

✔ "Kan göra allt som T.J. Dillashaw gör fast bättre"

Den före detta dubbelmästaren i UFC och olympiska guldmedaljören Henry “The Messenger” Cejudo har vägt in och sagt sitt om den nuvarande situationen i bantamvikt.

Cejudo vann flugviktstiteln mot Demetrious Johnson som anses vara en av de bästa flugviktarna genom tiderna. Senare i karriären gick “The Messenger” upp en viktklass och tävlade om det övergivna bantamviktsbältet mot Marlon Moraes där det blev seger via TKO i tredje ronden.

I en ny intervju avslöjar Cejudo vem han tycker är den bästa fightern i bantamvikt och vad man behöver fokusera på för att vinna mot honom.

– Den bästa bantamviktaren efter mig är Cory Sandhagen. För att besegra Sandhagen behöver du dyka upp för att slåss. Ta fajten till honom och stäng igen de öppna ytorna. Sandhagen är extremt farlig och har talang – därför är det extra viktigt att gå in och pressa honom.

– Det som han gör otroligt bra är att kontrollera avståndet och att hålla sig lugn. Så om du inte pressar Sandhagen kommer han fånga dig med ett slag som avslutar dig!


HETAST JUST NU


Henry Cejudo om Cory Sandhagens nästa match

Sandhagen segrade nyligen över Frankie Edgar på ett spektakulärt sätt. Med ett flygande knä i den första ronden avslutade han Edgar via KO. Edgar låg helt utslagen på mattan och det kom sedan fram uppgifter om att han inte ens kommer ihåg hur knocken gick till.

Vinsten ledde till att Sandhagen hoppade upp i rankingen till nummer två i bantamvikt. Detta gör att han mycket väl kan vara näst på tur för att tävla om titeln. Just nu är mästaren Petr Yan uppbokad att möta Aljamain Sterling den 6 mars under en stjärnspäckad gala.

Cejudo föreslår att Sandhagen ska vänta tills UFC hör av sig och föreslår en titelmatch. Men han ser även fördelarna med att utmana den före detta mästaren T.J. Dillashaw som är tillbaka efter sin avstängning.

– Jag hade väntat på titelmatchen om jag var Sandhagen. Men jag skulle också vänta på Dillashaw, för det är en enkel match. De två har en liknande stil men Sandhagen kan göra allt som Dillashaw gör – fast bättre!

 

 

Vem vill du se Cory Sandhagen möta härnäst?

 

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Cory SandhagenHenry CejudoNyheterSenaste NyttTJ Dillashaw

MMA-skribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under 2009 och har följt den aktivt därefter.

Svara