Henry Cejudo utmanar YouTube-stjärnan till match: “Vad sägs om…”

✔ Rasistiska glåpord och konspirationsteorier ✔ Nu utmanas kontroversiella YouTube-stjärnan av ex-mästaren

Henry Cejudo, före detta dubbelmästare i UFC, är intresserad av en ny match mot den kontroversiella YouTube-stjärnan och boxaren Jake Paul.

Det var så sent som förra månaden när Paul gick sin senaste boxningsmatch, där han knockade den före detta NBA-spelaren Nate Robinson brutalt i den andra ronden.

Den forne UFC-mästaren tog till Twitter för att utmana Paul till en match:

 – Jake Paul, du tror att du är en legitim fighter för att ha spöat upp en pensionerade NBA-spelare som egentligen förtjänar en Oscar för bästa fall. Vad sägs om att vi möts och om jag inte avslutar dig så ger jag alla mina pengar till en välgörenhetsorganisationen du valt ut, skriver Cejudo.


Relaterat


Paul började sin karriär som vloggare på YouTube tillsammans med sin bror Logan Paul, som nyligen bokats för match mot Floyd Mayweather.

Båda bröder valde dock att satsa på boxning, och Jake Paul gjorde sin professionella debut i Januari i år, där han knockade YouTube-rivalen An Enson Gib i den första ronden. Han följde sedan upp med en överlägsen seger över ovannämnda Robinson i sitt senaste framträdande, och innehar ett nuvarande matchfacit på 2-0.

Cejudo gick sin senaste match i maj, där han försvarade sin bantamviktstitel mot den före detta titelhållaren Dominick Cruz. Efter en fin men omdiskuterad knockoutseger valde dock Cejudo chockerande nog att gå i pension.

Missnöje med betalning sägs vara en av orsakerna bakom beslutet, men trots det har Cejudo inte hållit sig från att håna andra fighters i UFC – något som många tolkat som ett tecken på att den forne dubbelmästaren inte är helt pensioned än.

Kontroversiell YouTube-kändis

Trots att Jake Paul till viss del hamnat i skuggan av sin äldre bror, så är han minst sagt lika kontroversiell. Utöver att ha använt N-ordet och laddat upp kontroversiella videor med nakeninnehåll, utförde även FBI en razzia av hans hem i Kalifornien, relaterat till ett fall av överträdelse.

Inför sin match mot Robinson bröt Paul dessutom mot rådande restriktioner för att anordna en stor fest, och har dessutom sagt att Covid-19 pandemin är en bluff. Hursomhelst har dock även den negativa uppmärksamheten lett till att Paul-bröderna blivit alltmer kända, till den utsträckningen att fighters som Cejudo och Mayweather nu länkas till dem.

 

Vem hade vunnit mellan Jake Paul och Henry Cejudo?

 

Kategorier
Henry CejudoSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara