Henry Cejudo vill möta Max Holloway: “Skulle älska utmaningen!”

✔ Vill möta någon som folk tvivlar på att han kan besegra

Henry Cejudo gick i pension i maj 2020 som mästare i både flugvikt och bantamvikt. Pensioneringen skedde oväntat då han då bara var 33 år gammal vid tillfället. De flesta trodde att han skulle återvända till sporten och Cejudo har själv sagt att han kan komma att återvända – om han får tillräckligt mycket pengar.

I en intervju med ESPN säger Cejudo att han är intresserad av att möta den förre detta fjäderviktsmästaren Max Holloway i en eventuell comebackmatch.

Cejudo skulle i så fall bli tvungen att gå upp ännu en viktklass. Att folk skulle tvivla på han kan vinna tycker Cejudo är extra motiverande.

– Jag älskar det faktum att folk inte tror att jag kan slå honom, sade Holloway till ESPN.

– Jag tror att ingen skulle tro på mig är samma anledning till att jag skulle vilja ha fajten. Han är längre än mig. Han har orsakat mer skada på olika fajters. Men jag känner att jag är för smart och för skicklig. Jag skulle älska utmaningen i att slåss mot Max Holloway.

Holloway förlorade sitt fjäderviktsbälte till Alexander Volkanovski i december 2019 och han förlorade även returmatchen i juli året därpå. Däremot såg han väldigt bra ut i sin senaste match mot Calvin Kattar i januari i år.

Cejudo blev först mästare i UFC:s flugviktsdivision genom att besegra Demetrious Johnson via delat domslut i augusti 2018. Efter ett titelförsvar valde han att gå upp till bantamvikt där han erövrade bältet mot Marlon Moraes via TKO i augusti 2019.

En match i fjädervikt skulle bli tredje viktklassen Cejudo tävlar i.


HETAST JUST NU


Det skiljer 17 cm mellan Cejudo och Holloway

Skulle Cejudo få möjligheten att gå upp till fjädervikt och möta Holloway kommer han att stöta på vissa problem. Holloway mäter 180 cm medan Cejudo bara är 163. Holloway är alltså 17 cm längre vilket är en väsentlig längdskillnad när det kommer till MMA.

Emellertid är det inte något som bekymrar Cejudo som menar att hans fajt-IQ väger upp för längdskillnaden.

– Jag tror att min IQ, min smarthet [är skillnaden], sa Cejudo.

– Självklart har han räckvidden. Jag skulle vara på avstånd. Grejen är, titta på min match mot Dominick Cruz. Titta på hur mycket längre han är än mig och titta på hur jag lyckades hantera avståndet, ta ut hans ben. Jag tror att det är min IQ. Jag känner personligen att det inte finns minsta tvivel om att jag kan slå [Holloway].

Ex-mästaren Cruz var Cejudos motståndare i hans sista match innan hans pension från sporten. Cejudo lyckades vinna via TKO i slutet på andra ronden, dock är Cruz “bara” tio cm längre än honom.

 

Vill du se Henry Cejudo möta Max Holloway?

 

Kategorier
Henry CejudoMax HollowaySenaste Nytt

Jakob Odelstad är historikern som kom in på journalistik som ledde in honom på MMA. Han har följt sporten sedan 2007 och försöker just nu lära sig portugisiska för att kunna följa sporten i Brasilien.

Svara