Herb Dean kommer döma UFC 264: Poirier vs McGregor 3 — så mycket får han i lön!

✔ STOR skillnad mellan UFC-domare och boxningsdomare!

Veterandomaren Herb Dean kommer att döma huvudmatchen mellan Dustin Poirier och Conor McGregor under helgens UFC 264.

Beslutet togs för några dagar sedan av Nevada State Athletic Commission (NSAC) och kommittén valde också ut de tre ringdomarna under samma möte. Sal D’Amato, Derek Cleary och Junichiro Kumijo kommer få ansvaret att välja vinnare ifall matchen skulle gå till ett domslut.

I samband med nyheterna så kom MMA-reportern Marc Raimondi även att avslöja hur mycket domarna får betalt. Raimondi valde att jämföra deras löner med domarna i den inplanerade boxningsmatchen mellan Tyson Fury och Deontay Wilder.

UFC:s huvuddomare Dean kommer att få 1900 dollar för att döma matchen, närmare 16 300 kronor. D’Amato, Cleary och Kumijo kommer att få 1600 dollar vardera, ca. 13 700 kronor.

Huvuddomaren i Fury vs Wilder 3-matchen kommer att plocka hem 10,000 dollar medan ringdomarna tar hem 8,000 dollar vardera. Det betyder att huvuddomaren får ungefär 85 750 kronor, vilket är mer än fem gånger så mycket som UFC-domaren Dean.

Det ska tilläggas att Fury vs Wilder 3 för tillfället är uppskjuten. Detta efter att Fury testat positivt för covid-19. Värt att notera är även att det är kommissionen som betalar domarnas löner och inte UFC.


HETAST JUST NU


Herb Dean kommenterar sin lön: “Förväntade mig mer”

När Instagram-kontot Haymakers postade ett inlägg om Herb Deans lön så fick de en kommentar från UFC-domaren själv. Bildtexten från Haymakers löd:

 — Jag visste inte hur mycket jag förväntade mig att Herb Dean skulle under lördagens huvudmatch, men det var verkligen mer än 1 900 dollar.

Det var tydligen ett uttalanden som Dean kunde hålla med om då han kommenterade:

 — Jag hade också förväntat mig mer, skrev Dean. Men efter att ha dömt matcher i tjugo år är jag inte förvånad. Boxningsdomare tjänar cirka 25,000 dollar för matcher på denna nivå. Oroa er inte, jag har anpassat mig till detta då det funkar för mig.

Enligt olika källor har Dean en samlad förmögenhet på mellan 1,5 till 2 miljoner dollar, uppemot 17 miljoner kronor.


 

Vad tycker du om Herb Deans lön?

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Senaste NyttUFC

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 267: Błachowicz vs. Teixeira12
Jan Błachowicz vs Glover Teixeira1.383.15
Petr Yan vs Cory Sandhagen1.452.80
Islam Makhachev vs Dan Hooker1.126.50
Alexander Volkov vs Marcin Tybura1.373.20
Li Jingliang vs Khamzat Chimaev4.651.21
Magomed Ankalaev vs Volkan Oezdemir1.343.35
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Khamzat vs. Li

Lördag | 00:00 | UFC
Khamzat via KO
2.50
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...