“Nya Mauler” kan få UFC-kontrakt – fightas inför Dana White i natt!

✅ Svensk MMA-historia skrivs i natt! ✅ Här är allt du behöver veta!

I natt väntar en match som bli förändra livet till det bättre för Herdem Alacabek.

Den svenske talangen, som bor och tränar i USA, har nämligen chansen att få kontrakt med världens största MMA-organisation Detta när han går huvudmatch framför UFC-bossen Dana White under nattens upplaga av Dana White’s Contender Series.


LÄS MER: Han tänker bli nya The Mauler: “Alex har gjort sin grej”


Dana White’s Contender Series är en livesänd talangscout-serie där White sitter cageside tillsammans med UFC-matchmäklarna Sean Shelby och Mick Maynard, medan fem matcher går av stapeln i den sprillans nya anläggningen UFC APEX i Las Vegas. Efter varje upplaga blir de mest imponerande vinnarna erbjudna UFC-kontrakt.

Tidigare har vi sett stjärnskott som Sean O’MalleyJohnny Walker och Greg Hardy slå sig in i den världsledande MMA-organisationen genom denna väg. Nu är det alltså Alacabeks tur. 28-åringen, som tävlar i 93-kilosklassen, skriver därmed svensk MMA-historia som den första fightern att representera den blågula fanan i serien.

Guide: Så ser du Dana White’s Contender Series med Herdem Alacabek

Alacabek är obesegrad och har hittills samlat ihop ett professionellt matchfacit på 5-0. Nu möter han amerikanen Wiliam Knight i en match där någon av dem med största sannolikhet kommer få smaka på sin första förlust. Även Knight har nämligen ett fläckfritt record på 4-0.

View this post on Instagram

Lets go baby || @danawhite #DWCS

A post shared by Herdem Alacabek (@herdemalacabek205) on

Så hur ser man denna match? Det undrar nog många av er.

Vi vet att flera svenska MMA-fans, som kanske annars inte brukar stanna uppe för att se Dana White’s Contender Series om tisdagsnätterna, lär vilja följa nattens event. Därför har vi på MMAnytt samlat ihop all nödvändig info.

Själva galan börjar klockan 02.00. Eftersom Alacabek vs. Knight är huvudeventet så börjar den dock senare än så. Mellan 03.30 och 04.00 bör svenskens match dra igång, beroende på hur snabbt de övriga matcherna avslutas. Ni som vill se eventet live behöver ett abonnemang på UFC Fight Pass.

Officiellt matchkort:

Sänds live på UFC Fight Pass med start klockan 02.00.

  • Lätt tungvikt: Herdem Alacabek vs. William Knight
  • Weltervikt: Devin Smyth vs. Brok Weaver
  • Bantamvikt: Sarah Alpar vs. Shanna Young
  • Bantamvikt: Tony Gravely vs. Ray Rodriguez
  • Lätt tungvikt: Julius Anglickas vs. Karl Reed

Kategorier
Dana White’s Contender SeriesHerdem AlacabekSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara