Höjdpunkterna från Manny Pacquiao vs. Jeff Horn – blev “Pacman” rånad?

Helgens kontroversiella domarbeslut fick boxningsvärlden att rasa.

I helgen fick vi se en stor skräll i boxningstoppen. Det var när WBO:s welterviktsmästare, Manny Pacquiao, begav sig till Brisbane för att ta sig an det obesegrade hemmahoppet Jeff Horn framför tusentals australienska fans – som den sistnämnda kammade hem vinsten via ett tämligen kontroversiellt domslut efter tolv ronders krig.

Domarna var enhälliga – men boxningsvärlden verkar knappast hålla med om resultatet…

I synnerhet riktas stor kritik mot domaren Waleska Roldan, som dömde matchen med poängsiffrorna 117-111 och alltså hade Horn som vinnare i nio ronder – medan de andra två domarna, Chris Flores och Ramon Cerdan, kom fram till siffrorna 115-113 på sina respektive poängkort.

ANNONS

Nästan dubbelt så många träffar

Horn vann matchen trots att “Pacman” träffade nästan exakt dubbelt så många slag.

Gissa vem som vann! Vad kan vi förvänta oss den 26 Augusti mellan Conor vs Floyd?

Publicerat av MMAnytt.se den 2 juli 2017

Var domslutet så katastrofalt som många menar, eller fick domarna fram rätt vinnare trots kritiken? Kolla in höjdpunkterna från matchen i videon ovan, samt ytterligare highlights nedan!

Kategorier
BoxningSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara