Höjdpunkterna från presskonferensen: Ferguson blir INTE av med bältet

🎦 VIDEO+TEXT ✅ Höjdpunkterna från presskonferensen för UFC 223 i Brooklyn ✅ Tony Ferguson får behålla sitt interim-bälte i lättvikt - men inte Conor McGregor.

Alldeles nyss avslutades presskonferensen för UFC 223: Khabib vs. Holloway där Khabib Nurmagomedov, Max Holloway, Rose Namajunas och Joanna Jedrzejczyk medverkade inför en minst sagt passionerad Brooklyn-publik.

Som vanligt på dessa presskonferenser så kom det fram en del intressant information och nedan följer de mest intressanta höjdpunkterna från kvällens presskonferens. Du kan se hela presskonferensen i videorutan ovan.

– Tony Ferguson får behålla sitt interim-bälte i lättvikt

Det var många som ställde sig frågande till varför Tony Ferguson blev fråntagen sin interim-bälte i lättvikt – speciellt då mellanviktsdivisionen varit med om ett liknande scenario för bara ett par månader sedan.

Dåvarande interim-mästaren Robert Whittaker fick behålla sitt interim-bälte när Michael Bisping satte titeln på spel på UFC 217 mot Georges St-Pierre i Madison Square Garden.

När Dana White blev tillfrågad under presskonferensen sa han att Ferguson får behålla sitt bälte – men att mästaren Conor McGregor inte kommer det.

Tony Ferguson får behålla sitt interim-bälte i lättvikt.

Det innebär alltså att den enda fullvärdiga mästaren efter UFC 223 heter antingen Khabib Nurmagomedov eller Max Holloway.

– Max Holloway spelade INTE TV-spel och drack öl när han fick reda på matchningen med Nurmagomedov

Efter att Nurmagomedov anklagat Holloway för att ha varit på semester, druckit öl och inte förberett sig för ett femronders-krig, frågade MMAnytts Jim Edwards Holloway om detta stämde och var Holloway var när han fick erbjudandet om match.

“I was training on Easter Sunday on April Fools. I was in Arizona at EXOS [Elite Training Center] last week, I was training and getting ready” sade Holloway.

EXOS Elite Training Center – Foto via The Business Journals

– Conor McGregor tillbaka i år “100%”

Att vinnaren av fighten mellan Holloway och Nurmagomedov passar lagom för ett möte med McGregor – som enligt White “100 percent coming back this year”, är givet. White ville dock inte lova något vad gäller McGregors framtid innan matchen mellan Holloway och Nurmagomedov blivit av.

UFC kommer definitivt inte till Hawaii i år

Trots en hawaiiansk mästare med chans att bli historisk – ser det inte ut som att UFC har möjlighet att besöka Hawaii i år. White avslöjade på presskonferensen att Hawaii var implanerat att äga rum i år, men att Hawaii Tourism Board lade bet på det förslaget.

“It’s not happening any time soon” sade White.

– Bråket mellan Nurmagomedov och Artem Lobov

Under gårdagen publicerade MMAnytt en video där man kunde se Nurmagomedov och McGregors lagkamrat Artem Lobov stå och munhuggas i en korridor, omringad av Nurmagomedovs team. Enligt de översättningar MMAnytt tagit del av verkade det som att Nurmagomedov var upprörd över att Lobov kallat honom för “coward”, något som Lobov förnekar.

Videon har gått viral med över 700 000 visningar på YouTube på 24 timmar.

När Nurmagomedov tillfrågades om vad det var som hade hänt var han fåordig.

“Nothing happened” sade Nurmagomedov.

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Senaste NyttUFC 223

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000.
UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...