Hundratals av experter skriver på namnlistan – tar sikte på Joe Rogan!

✔ UFC-kommentatorn under stark kritik - för sin podcast: "Upprepade gånger spridit vilseledande och falska påståenden"

En grupp på 270 stycken doktorer, forskare, läkare och experter har skrivet ett öppet brev till Spotify för att ta itu med Joe Rogan.

UFC-kommentatoren blir starkt kritiserad för sin podcast The Joe Rogan Experience (JRE) där han sägs sprida “falska och samhällsskadliga påståenden”.

Det öppna brevet uppmanar Spotify till att “etablera en tydlig och offentlig policy för att moderera felaktig information på sin plattform.”

Expert-gruppen tar speciellt sikte på ett avsnitt där Rogan gästas av Dr. Robert Malone (avsnitt #1757). Avsnittet kritiseras för att “främja grundlösa konspirationsteorier” och har kommit att bli det senaste av en rad av omdebatterade avsnitt på JRE.

UFC-kommentatorn Rogan är ett av ansiktena utåt för MMA men har de senaste åren kommit att finna allt mer framgång med sin podcast. Rogans podcast är den största i världen men har kommit att bli en källa av kontrovers under åren. Rogan har anklagats för att flörta med extremhögern och vara transfobisk, men det är under pandemin som han fått som mest uppmärksamhet.

Rogan fick covid i fjol och gick öppet ut med den cocktail av läkemedel som han använde för att återhämta sig. UFC-kommentatorn nämnde bland annat det kontroversiella läkemedlet ivermectin, något som fick en stark reaktion från bland annat USA:s livsmedels- och läkemedelsmyndighet (FDA).

 – Under hela covid 19-pandemin har Joe Rogan upprepade gånger spridit vilseledande och falska påståenden på sin podcast, vilket framkallat misstro mot vetenskap och medicin, står det att läsa i det öppna brevet. Han har avrått från vaccination hos ungdomar och barn, felaktigt hävdat att mRNA-vacciner är “genterapi”, främjat otillåten användning av ivermectin för att behandla COVID-19 (i motsats till FDA-varningar) och spridit ett antal ogrundade konspirationsteorier.

I brevet står det även att Malone är en av två gäster hos Rogan som jämfört rådande covid-policy till Förintelsen.

Du kan läsa hela det öppna brevet här.


HETAST JUST NU


Speltips inför UFC Vegas 46: Kattar vs Chikadze

I helgen är det äntligen dags för UFC att återvända då de på nytt intar UFC Apex i Las Vegas!

I huvudmatchen får vi se de lovande talangerna Calvin Kattar och Giga Chikadze ryka ihop. Det är Kattars första match sedan hans tuffa förlust mot den forna UFC-mästaren Max Holloway.

Kattar hade dessförinnan två imponerande vinster mot UFC-veteranen Jeremy Stephens och Dan Ige. Chikadze har i sin tur en vinstsvit på nio raka och tre raka avslut mot bland annat Cub Swanson och Edson Barboza.

MMAnytts samarbetspartner Bet365 har självklart oddsen du behöver för att sätta guldkant på årets första UFC-gala. Ta en närmare titt på oddsen i huvudmatchen och berätta för oss vem du tror kommer att vinna!

18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen!

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Joe RoganJoe Rogan ExperienceSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...