UFC-stjärnan hyllar Tobias Harila vs Adam Westlund: “Sveriges bästa MMA-match!”

"Jag älskar den matchen, den var så bra!"

Lördag den 28:e november gick Superior Challenge 21 av stapeln, en gala som kommer att leva kvar i svensk MMA-historia. Adam Westlund och Tobias Harila möttes i vad många anser var den bästa svenska MMA-matchen någonsin – Något som topprankade UFC-svenskan Pannie Kianzad håller med om.

Inför matchen var Westlund obesegrad med tre raka vinster, medan Harila hade briljerat och inlett 2020 med två raka knockoutsegrar. De lovande kämparna kom dessutom från rivalklubbar, och det fanns en oneklig spänning i luften under galan.

En match utan dess like

Två framtidslöften, vars framtider spås som lysande av de flesta inom svensk MMA, kolliderade i en match utan dess like på svensk mark. Herrarna lämnade allt de hade i buren under loppet av tre blodiga ronder. Harila sänkte sin rival, men Westlund vägrade ge sig, och pressade sin motståndare på ett sätt som vi aldrig skådat.

I slutändan tilldelades Harila segern via delat domslut, men det var en match utan någon förlorare – och svensk MMA var den största vinnaren.


HETAST JUST NU


Kianzad, som är på 14:e plats  i UFCs bantamviktsrankning, möter Sijara Eubanks i helgen. I en intervju med MMAnytts Sebastian Vendel-Martinez talade Kianzad om den häpnadsväckande matchen mellan Westlund och Harila.

“Hade inte ens brytt mig om det var oavgjort”

– Jag älskar den matchen, den var så bra! Jag kan också säga att den var typ en av Sveriges… den var nog Sveriges bästa [MMA] match! Jag trodde alltid att matchen mellan mig och Lina (Länsberg) var typ den bästa, den var skitbra, men den här matchen, wow, den var så bra, sa Pannie Kianzad om Westlund vs Harila.

– De visade så många olika delar av MMA! Första ronden tänkte jag “Tobias har detta!” Sedan i slutet när domslutet kom, trodde jag faktiskt att Adam skulle ta det! Ja, jag tyckte det,, jag tyckte han gjorde bra i sista (delen) av första ronden, sedan tyckte jag han hade hela andra, och sedan faktiskt en stor del till sista [delen] av den tredje [ronden]. Men jag kan också förstå att domslutet gick till Tobias för nerslagningarna och skadan… jag hade inte ens brytt mig om det var [oavgjort]. Jag tycker ändå, överlag, att domslutet var rätt, men jättebra jobbat, jag blev så imponerad, avslutade Kianzad.

Idag, tisdag den 15:e december, kommer MMAnytt att tala med Harila om matchen mot Westlund, och mycket mer. Den unge talangen säger sig vara redo för UFC, och han har utan tvekan fått fler ögon på sig än någonsin. Även Westlund bör hålla huvudet högt, då det var otroligt små marginaler som avgjorde.

Se hela intervjun med Kianzad nedan!

Foton: Stefan Romare 

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara