UFC-stjärnan hyllar Tobias Harila vs Adam Westlund: “Sveriges bästa MMA-match!”

"Jag älskar den matchen, den var så bra!"

Lördag den 28:e november gick Superior Challenge 21 av stapeln, en gala som kommer att leva kvar i svensk MMA-historia. Adam Westlund och Tobias Harila möttes i vad många anser var den bästa svenska MMA-matchen någonsin – Något som topprankade UFC-svenskan Pannie Kianzad håller med om.

Inför matchen var Westlund obesegrad med tre raka vinster, medan Harila hade briljerat och inlett 2020 med två raka knockoutsegrar. De lovande kämparna kom dessutom från rivalklubbar, och det fanns en oneklig spänning i luften under galan.

En match utan dess like

Två framtidslöften, vars framtider spås som lysande av de flesta inom svensk MMA, kolliderade i en match utan dess like på svensk mark. Herrarna lämnade allt de hade i buren under loppet av tre blodiga ronder. Harila sänkte sin rival, men Westlund vägrade ge sig, och pressade sin motståndare på ett sätt som vi aldrig skådat.

I slutändan tilldelades Harila segern via delat domslut, men det var en match utan någon förlorare – och svensk MMA var den största vinnaren.


HETAST JUST NU


Kianzad, som är på 14:e plats  i UFCs bantamviktsrankning, möter Sijara Eubanks i helgen. I en intervju med MMAnytts Sebastian Vendel-Martinez talade Kianzad om den häpnadsväckande matchen mellan Westlund och Harila.

“Hade inte ens brytt mig om det var oavgjort”

– Jag älskar den matchen, den var så bra! Jag kan också säga att den var typ en av Sveriges… den var nog Sveriges bästa [MMA] match! Jag trodde alltid att matchen mellan mig och Lina (Länsberg) var typ den bästa, den var skitbra, men den här matchen, wow, den var så bra, sa Pannie Kianzad om Westlund vs Harila.

– De visade så många olika delar av MMA! Första ronden tänkte jag “Tobias har detta!” Sedan i slutet när domslutet kom, trodde jag faktiskt att Adam skulle ta det! Ja, jag tyckte det,, jag tyckte han gjorde bra i sista (delen) av första ronden, sedan tyckte jag han hade hela andra, och sedan faktiskt en stor del till sista [delen] av den tredje [ronden]. Men jag kan också förstå att domslutet gick till Tobias för nerslagningarna och skadan… jag hade inte ens brytt mig om det var [oavgjort]. Jag tycker ändå, överlag, att domslutet var rätt, men jättebra jobbat, jag blev så imponerad, avslutade Kianzad.

Idag, tisdag den 15:e december, kommer MMAnytt att tala med Harila om matchen mot Westlund, och mycket mer. Den unge talangen säger sig vara redo för UFC, och han har utan tvekan fått fler ögon på sig än någonsin. Även Westlund bör hålla huvudet högt, då det var otroligt små marginaler som avgjorde.

Se hela intervjun med Kianzad nedan!

Foton: Stefan Romare 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Svara

bet365
Speltips: UFC 276Israel Adesanya vs Jared Cannonier


Söndag | 00:00 | UFC
1.22 - 4.50
Till Bethard!
1000kr insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC 27612
Israel Adesanya vs Jared Cannonier1.224.50
Alexander Volkanovski vs Max Holloway1.532.62
Sean Strickland vs Alex Pereira2.001.80
Pedro Munhoz vs Sean O'Malley3.251.36
Brad Riddell vs Jalin Turner2.101.72
Robbie Lawler vs Bryan Barberena1.802.00
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC 276

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Adesanya via TKO/KO/SUB2.40
Cannonier via TKO/KO/SUB5.50
Volkanovski via domslut2.25
Holloway via domslut3.75
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...