Svenska mästaren och publikfavoriten kolliderar på historiska Västeråsgalan

✔ Klar kandidat för "Fight of the Night" officiell för Fight Club Rush 8

Ännu en publikvänlig matchning har blivit klar för Fight Club Rush 8 (FCR 8) – den första svenska MMA-galan att sändas på världsledande streamingjätten UFC Fight Pass. Jonny Touma och Ilaz Zabelaj kommer att mötas i ett explosivt bantamviktsmöte, vilket organisationen nyligen annonserade.

Galan äger rum den sjätte mars i Västerås, och går enbart att se via UFC Fight Pass då rådande restriktioner inte tillåter publik. Galans huvudmatch består av ett catchviktmöte i 64 kilo mellan svenska Fernando Flores och den gästande brassen Felipe Lima.


RELATERAT:


Explosivt bantamviktsmöte

Touma har under åren haft en framgångsrik karriär som amatör och har deltagit i både Europa- och världsmästerskapen i A-klass-MMA. Han har byggt upp ett fint matchfacit med segrar över Fadi Asfar, Awat Kohzadi och Kevin Osorio med flera. Efter en seger över meriterade Oskar Jaskari vann Touma de svenska mästerskapen i A-klass-MMA 2019, och siktade därefter in sig på att bli proffs.

Den svenska mästaren gjorde proffsdebut förra sommaren under Brave CF 38 i Stockholm. Touma ställdes mot stenhårda Moheb Azizi i en av galans överlägset bästa matcher. Trots att han tog emot flera hårda slagkombinationer lyckades Azizi hålla sig kvar i matchen, men Touma vann ett solklart enhälligt domslut.

Zabelaj blev känd för många MMA-fans som pojkvän och sambo till UFC-stjärnan Pannie Kianzad, men han har sedan dess utmärkt sig som en extremt underhållande och talangfull fighter väl värd att hålla ögonen på. Han ställde upp på kort notis för att möta den lovande hemmafavoriten Alexander Lööf i en A-klassmatch under FCR 5 – och vann på submission i den första ronden.

Zabelaj gjorde sin proffsdebut mot ingen mindre än Europamästaren Amir MalekpourFCR 6. Herrarna var jämnt matchade och Zabelaj var nära på att avsluta sin motståndare i den första ronden, men Malekpour höll sig kvar i matchen. I den andra ronden hamnade Zabelaj på kanvasen, fastnade i en rear naked choke och tvingades till slut att klappa ut. Det var dock galans bästa match och en av förra årets bästa svenska MMA-matcher.

 

Vem vinner: Jonny Touma eller Ilaz Zabelaj?

Foto: Stefan Romare

 

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara