Ilir Latifi bryter tystnaden – efter kontroversiella förlusten

✅ Släpper långt uttalande: "Väldigt sorgligt - jag vann matchen"

Ilir Latifi gjorde en finfin debut i UFC:s tungviktsdivision när han tog sig an Derrick “The Black Beast” Lewis på UFC 247 i helgen – men det räckte tyvärr inte till en seger.

Lewis tog hem matchen via domslut efter tre ronder, något som bland annat fick UFC-kommentatorn Dominick Cruz att reagera.

– Domarna borde skämmas, sade Cruz bland annat om matchen.

Nu väljer Latifi själv att bryta tystnaden efter matchen. Detta genom ett Instagram-inlägg, där han först och främst väljer att tacka alla som stöttat honom inför debuten i den nya viktklassen.

– Först och främst vill jag tacka min familj, mina vänner, mitt lag, och alla som har stöttat mig. Tack! Folk tyckte att jag var galen när jag antog den här utmaningen att möta Derrick (Lewis, reds. anm.) i hans hemstad. När jag gick in till oktogonen i lördags visste jag att det inte skulle bli någon enkel kamp, skriver Latifi.

Bilder från Ilir Latifis möte med Derrick “The Black Beast” Lewis på UFC 247. Foton: Thomas Shea-USA TODAY Sports

“Vann matchen – tycker fansen också”

Latifi menar att både hemmapubliken och domarna var på “The Black Beasts” sida under kvällen. Vidare argumenterar han för att han var den som vann matchen, något han menar att många andra håller med om.

– Publiken var där för honom, och även domarna … jag tycker att jag vann matchen och det tycker många av fansen och tittarna också. Men det är vad det är … Som fighter offrar och riskerar man mycket för den här sporten, och det är väldigt sorgligt att se hur man kan leka med folks arbete och hängivenhet på det sättet.

Nu efterlyser Latifi en förändring vad gäller dömandet inom sporten framöver.

– Förhoppningsvis kommer vi att få se domare och ett poängsystem som är gjort för MMA, av personer med verklig erfarenhet från sporten framöver, avslutar Latifi.

 

Håller ni med Latifi? Kommentera nedan!

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Senaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...