Ilir Latifi. Foto: Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports / Mazdak Cavian-MMAnytt

Ilir Latifi klar för debut i tungvikt – får toppfight direkt!

✅ Svenske UFC-stjärnan möter världsfemman!

Den svenske MMA-stjärnan Ilir Latifi har bokats för tungviktsdebut i UFC. Och det är inte vem som helst som välkomnar honom till divisionen. Latifi kommer nämligen ställas mot världsfemman Derrick “The Black Beast” Lewis – en sann publikfavorit som tidigare utmanat om bältet.

Matchen planeras äga rum den åttonde februari, rapporterar UFC:s sändningspartner ESPN. Organisationen har ännu inte spikat plats för galan, även om Houston, Texas ska vara ett alternativ man lutar mot.

Latifi var tänkt att medverka under en “meet and greet” på AK Fighting Championship 2 i Solnahallen i lördags, men begav sig istället till USA för att träna när det stod klart att han fått match. Detta berättade AKFC:s promotor Alexander Khalaf i en intervju med MMAnytt under fredagen.

Derrick “The Black Beast” Lewis. Foto: MMAnytt

Har förlorat två raka matcher

Ilir Latifi (14-7, 1 NC som MMA-proffs, 7-5 i UFC) går nu upp en viktklass efter två raka förluster i lätt tungvikt, först mot Corey Anderson via enhälligt domslut och senast mot Volkan Oezdemir via teknisk knockout. Dessförinnan var han själv rankad i topp 5 och på god väg mot en titelchans, efter att bland annat ha säkrat en brutal submissionvinst över Ovince St. Preux.

Derrick Lewis (22-7, 1 NC som MMA-proffs, 13-5 i UFC) kommer själv från en seger över Blagoy Ivanov via delat domslut. Innan dess blev han dock avslutad två gånger i rad, först via submission i en titelfight mot Daniel Cormier och därefter mot Junior dos Santos via teknisk knockout.


Exklusivt på MMAnytt: Ilir Latifi förklarar – därför går han upp till tungvikt


Vem har du som vinnare – Ilir Latifi eller Derrick Lewis? Kommentera!

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Derrick LewisIlir LatifiSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara