Ilir Latifi om lagkamraten Khamzat: “Han är en framtida UFC-mästare”

✔ "Han är hungrigare än någonsin"

De svenska MMA-fansen inväntar spänt återkomsten av den obesegrade UFC-stjärnan Khamzat Chimaev – och enligt träningskamraten Ilir Latifi är Khamzat hungrigare än någonsin!

Latifi återvänder i helgen för ett tungviktsmöte med kanadensaren Tanner Boser på UFC Vegas 28. Inför matchen tog Latifi ett snack med MMA-journalisten Karyn Bryant och då kom Khamzat på tal. Likt sina lagkamrater på Allstars Training Center i Stockholm hade Latifi enbart goda och storslagna saker att säga om Khamzat.

-Folk blir helt galna i den här killen, berättade Latifi. Han har en fantastik historia om sitt liv och vägen han har skapat. Med killarna på Allstar, jag, Alexander [Gustafsson] och de andra som är där…  vi såg talang från början, den här killen hade en naturbegåvning från start. Han började träna med oss och han bara utvecklades så fort. Det är så fantastiskt att se den här unga killen som i stort sett bodde på gymmet i ett par år och offrade allt och jobbade så hårt och nu är han där han är.

Khamzat skulle ha gått huvudmatch mot tredjerankade welterviktaren Leon Edwards. Dessvärre tvingades svensken att dra sig ur matchen på grund av komplikationer relaterade till covid. Enligt Latifi fick Khamzats lagkamrater tjata på honom att vila och ta det lugnt – något som talar för de ambitionerna den obesegrade talangen har.

– Tyvärr hade han dessa komplikationerna med covid. Vi sa alla till honom: “du måste vila, träna inte!” För han tränade tre, fyra gånger om dagen och han blev så frustrerad när han inte kunde träna, och när han träna med covid blev det ännu mer komplicerat.HETAST JUST NU


Latifi om Khamzat: “Han är hungrigare än någonsin”

Som tur är har nu Khamzat börjat återhämta sig och siktar på en återkomst till sommaren.

– Nu har han blivit frisk, jag tror han är hungrigare än någonsin och jag tror att han kunde landa med allt detta kändisskapet runtomkring honom, förklarade Latifi. Jag tror inte det har varit så mycket snack om en fighter efter en, två, tre matcher, aldrig, att folk redan ser dig som mästare. Ibland kan det vara mycket att hantera. Jag tror att han fått tid att landa i det, nu är han superhungrig och fokuserad och förhoppningsvis ser vi honom i oktagonen snart.

Sedan Khamzat började tävla har han enbart dominerat. Många ser honom som en framtida UFC-mästare och det är en åsikt som Latifi delar.

– Jag tror det, definitivt [han är en framtida UFC-mästare]. Det roliga är att även innan han var i UFC så pratade jag med folk och managers och så sa jag “den här killen har en ljus framtid. Innan han var i UFC sa jag att han kunde besegra mästarna i UFC, utan tvekan.

Att ha bra, talangfulla träningskamrater är något som onekligen kommer gynna Latifi inför sin kommande match. För tillfället sitter han på en tre matcher lång förlustsvit och en seger på lördag är väsentlig.

 

Har Ilir Latifi rätt – är Khamzat en framtida UFC-mästare?

 

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Ilir LatifiSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
Rob Font vs José Aldo1.652.30
Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...