Ilir Latifi rasande efter kontroversiella förlusten – kräver konsekvenser

✔ Svenskens ilska: "Leker med våra liv"

Ilir Latifi råkade ut för en kontroversiell förlust under förra helgens UFC 247. Detta då han föll via enhälligt domslut mot Derrick “The Black Beast” Lewis, i vad som var svenskens tungviktsdebut.

“Lyftkranen från Rosengård” kontrollerade stora delar av matchen, och tog bland annat ner Lewis flera gånger. Det räckte dock inte till en vinst mot tungviktsveteranen, och UFC-kommentatorn Dominick Cruz var en av de som rasade mot resultatet.

– Helt ärligt, om domarna hör det här så tycker jag de borde skämmas över hur de dömer dessa matcher. Latifi ledde siffermässigt och hade tre nedtagningar, sade Cruz under sändningen.

Kräver konsekvenser: “Sorgligt att se”

Nu kräver Latifi konsekvenser för de som ansvarade för resultatet mot Lewis. Den svenska stjärnan menar att det är sorgligt att se hur man “leker runt med atleternas liv” och varnar för att sporten går en dyster framtid till mötes.

– Jag chockades inte över att de rånade mig på vinsten. Det är så sorgligt att se dem göra det. För det här är vår sports framtid. De leker runt med atleternas liv, folk som satsar allt på det här. Vi offrar så mycket. Vi offrar vår hälsa, lämnar våra familjer. Vi gör så mycket, och att då lämna det till domare eller en kommission som inte förstår sporten eller favoriserar någon – det är fel. Det borde finnas konsekvenser för det också, säger Latifi till MMA Fighting.

Läs också: Slog Ilir Latifi – med livsfarligt hälsoproblem: “Handlar om liv och död”

– När vi fighters gör fel eller bryter mot reglerna straffas vi. Men när domarna gör fel, eller rånar folk på sina vinster, då finns inga konsekvenser. Det är dåligt, och påverkar oss fighters, menar Latifi.

Latifi har nu, efter nederlaget mot Lewis, tre raka förluster i UFC – varav två av dessa i lätt tungvikt.

 

Håller ni med Latifi? Kommentera nedan!

 

Kategorier
Ilir LatifiSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara