Ilir Latifi. Foto: Mazdak Cavian/MMAnytt

Ilir Latifi skriver svensk MMA-historia – Slår sig in i topp 5

✅Tog hem karriärens sjunde UFC-vinst ✅ "Lyftkranen från Rosengård" är nära toppen

Det står nu klart att Ilir Latifi har skrivit ett nytt kapitel i svensk MMA-historia då han blir andra svensk att slå sig in i topp 5. “Lyftkranen från Rosengård” besegrade den tidigare #5-rankade lätt tungviktaren Ovince Saint Preux och nu när UFC har uppdaterat sin ranking så tar Latifi “OSPs” plats.


Twitter: Hyllningarna väller in för Ilir Latifi efter helgens vinst!


Alexander Gustafsson och Ilir Latifi

Den enda svensk att tidigare inneha en topp 5-ranking i UFC är den tvåfaldiga titelutmanaren Alexander “The Mauler” Gustafsson som just nu befinner sig på förstaplatsen i lätt tungviktsklassen.

Med fem vinster i sina sex senaste matcher har Latifi kommit att bli ett namn att räkna med och han tog dessutom tillfället i akt att utmana den regerande lätt tungviktsmästaren Daniel Cormier efter sin imponerande submission-vinst över “OSP”.

Det är oklart vad framtiden har att erbjuda Latifi men en sak är säker: nu ligger vägen öppen för en av Sveriges mest talangfulla fighters.


Krönika: Alexander Gustafsson vs. Ilir Latifi – en oundviklig match?


Uppdaterad ranking: Lätt tungvikt

Divisionsmästare: Daniel Cormier

  1. Alexander Gustafsson
  2. Volkan Oezdemir
  3. Glover Teixeira (-1)
  4. Jimi Manuwa
  5. Ilir Latifi (+3)
  6. Ovince Saint Preux (-1)
  7. Mauricio Rua (-1)
  8. Misha Cirkunov (-1)
  9.  Corey Anderson
  10. Patrick Cummins

 

Kategorier
Ilir LatifiSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]