Ilir Latifi slogs med rejäl armfraktur och synnedsättning: “Galen sport!”

✔ Latifi tackar för stödet ✔ ÅSIKT: Latifi borde möta Ivanov - första gången gick buren sönder!

I helgen tog UFC-svensken Ilir Latifi hem sin första vinst på över tre år.

“Lyftkranen från Rosengård” besegrade Tanner Boser via delat domslut under UFC Vegas 28 efter tre jämna ronder. Vinsten kom dock inte utan stor möda och besvär. Latifi avslöjar nu att han fick några rejäla skador som påverkade hans prestation avsevärt.

På sin Instagram delar Latifi med sig av sina tankar och de hinder han blev tvungen att övervinna för att ta hem vinsten.

 — Den här sporten är ganska galen, skrev Latifi. Det är väldigt svårt att förbereda sig för vad som kan hända i en match. Tidigt i första ronden fick jag två frakturer på ena armen. I den andra ronden fick jag en otäck ögonpetning som förblindade det ögat. Vi hittade viljan att kämpa på och vinna. Jag vill tacka alla som stödde mig genom denna match.

Latifis vinst blev tämligen omdiskuterad då många ansåg att Boser borde ha vunnit. Kommentarerna pekade på det faktum att Boser landade 45 betydande slag mot Latifis 10 stycken. Två domare valde att ge två ronder till Latifi (29-28), medan den tredje såg Boser som vinnare med siffrorna 27-29.


 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Ilir Latifi (@ilirlatifi)


HETAST JUST NU


Vad står näst för Ilir Latifi?

Ilir Latifi var i en väldigt pressad situation inför matchen mot Boser. Han hade förlorat tre matcher i rad och var i riskzonen för att förlora sitt UFC-kontrakt om han förlorade ännu en gång.

Latifi bjöd dock på en stark insats mot Derrick Lewis i februari 2020, han första tungviktsmatch i UFC. Trots en jämn match så valde domarna att ge vinsten till amerikanen. Hade Latifi fått med sig domarna även i den matchen hade hans situation sett väldigt annorlunda ut.

Lewis är inplanerad att slåss om tungviktstiteln härnäst, medan Latifi med största sannolikhet kommer att behöva en längre tid för återhämta sig från sina skador.

När han väl gör sin retur till buren kan Latifi mycket väl få en rankad motståndare och en intressant sådan vore Blagoy Ivanov som innehar tolfteplatsen. Ivanov har just nu två raka förluster och har inte tävlat sedan maj 2020 då han förlorade ett domslut mot Augusto Sakai.

Ivanov och Latifi har dessutom ett förflutet. I maj 2008 så delade dem bur under galan Real Pain Challenge 2 i Sofia, Bulgarien. Matchen skulle dock stoppas på under en minut då buren gick sönder (!) Den matchen förtjänar att få en uppföljning och vore en chans för Latifi att bevisa att han förtjänar att tillhöra topp 15.

Två andra potentiella motståndare vore femtonrankade Aleksei Oleinik och nummer fjorton Sergei Pavlovich. Oleinik och Pavlovich ryker ihop 19 juni och beroende på resultatet så vore även dem potentiella motståndare för Latifi.

 

Vem vill du se Latifi möta härnäst?

 

 

Det finns en hel del matcher att spela på, se vår NYA oddstabell här

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Ilir LatifiSenaste NyttSvenska Fighters

Matias Andres är en skribent som reser runt i Sydostasien, tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera ett ohälsosamt förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

bet365
Speltips: UFC ON ESPN 41

Marlon Vera vs Dominick Cruz


1.45 - 2.80


14 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC ON ESPN 4112
Marlon Vera vs Dominick Cruz1.452.80
Angela Hill vs Lupita Godinez3.001.40
Nate Landwehr vs David Onama2.801.40
Devin Clark vs Azamat Murzakanov2.501.57
Cynthia Calvillo vs Nina Nunes1.622.30
Gerald Meerschaert vs Bruno Silva3.401.33
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...