Ilir Latifi utmanar Jon Jones: “Jag är redo” – Får svar på tal från “Bones”

✅#3-rankade Ilir Latifi fortsätter att utmana eliten ✅Får snabbt svar från Jones - men kanske inte det svar han önskade

Ilir Latifi befinner sig i den absoluta toppen av lätt tungviktsklassen men står just nu utan motståndare. Det hindrar dock inte “Lyftkranen från Rosengård” Latifi att sikta högt och han fortsätter på samma linje: utmana eliten. Hans inlägg och utmaningar till bland annat divisionsmästaren Daniel Cormier har inte gått obesvarade och nu får svensken även gehör från den skandalomsusade Jon Jones.


Jon Jones testad av USADA – kan “Bones” vara på väg tillbaka?


UFC: Jones vs. Latifi?

Lätt tungviktsklassen är något i limbo efter att mästaren Cormier gick upp till tungvikt och vann bältet ifrån Stipe Miocic, det är ännu ett namn avlägsnat (åtminstone temporärt) från en division som redan lider av alldeles för få fighters.

Det gör att den före detta mästaren “Bones” Jones är ännu mer efterlängtad. 31-åriga Jones är för tillfället avstängd för doping men det börjar ryktas om att han är på väg tillbaka och Latifi vill vara den som välkomnar honom till buren:

“Jon Jones, undisputed champ,” skrev Latifi. “When you are ready, I’m ready to welcome you back to the Octagon.”Jones, som är känd för sina stundtals syrliga kommentarer, valde att besvara utmaningen på ett respektfullt sätt:

“Just keep winning my friend, that’s usually the best way to get to me”


Senaste gången som Jones var i buren så besegrade han Cormier via KO. Det var hans första match sedan han testade positivt i samband med UFC 200 men trots att hans retur till buren var hyllad och det såg ut som att Jones vänt blad så kom ännu en vändning då det efteråt visade sig att han testat positivt – igen.

Jones blev av med sin nyvunna titel och har sedan dess varit avstängd, allt i väntan på sitt straff och utredning.

Kategorier
Ilir LatifiSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara