Ilir Latifi vill ha en titelchans – utmanar Daniel Cormier

🎦 VIDEO+TEXT ✅ "Lyftkranen från Rosengård" redo att möta mästaren - i vilken viktklass som helst

Efter sin storartade seger över topp 5-rankade Ovince Saint Preux var svenske Ilir Latifi knappast blyg. “Lyftkranen från Rosengård” tog direkt tillfället i akt och riktade en utmaning till den lätta tungviktens regerande mästare – Daniel Cormier.

“DC, let’s go. Light heavyweight, heavyweight, wherever!” sa Latifi i sin respektfulla utmaning till Cormier i segerintervjun med Jon Anik – där svensken samtidigt kallade “DC” för en “legend”.


RELATERAT: Ilir Latifi stryper ut Ovince Saint Preux – tuppar av och faller ihop


“Folk har aldrig sett två brottare som oss fightas”

Cormier är för närvarande bokad att utmana tungviktsmästaren Stipe Miocic i en superfight på UFC 226 i juli. Om han skulle vinna titeln från Miocic skulle Latifi mer en gärna kliva upp en viktklass för att möta Cormier.

“After you win the heavyweight title – let’s make it happen!” fortsatte Latifi i en video på UFC:s Instagram-konto. “People have never seen two wrestlers like us fighting, so let’s give the fans what they wanna see.”

@ilirlatifi has a message for @dc_mma backstage at #UFCOrlando

A post shared by UFC Europe (@ufceurope) on

Alexander Gustafsson är rankad etta – i samma viktklass

Latifi är inte den enda topprankade svensken som är ute efter en titelchans mot Cormier. Även klubbkamraten Alexander Gustafsson står nämligen med två raka segrar och är dessutom rankad etta i den lätta tungvikten.

Alexander “The Mauler” Gustafsson.

“The Mauler” har tidigare mött Cormier på UFC 192 i oktober 2015 – en match som svensken förlorade via delat domslut efter fem ronders krig.

Kategorier
Ilir LatifiSenaste NyttUFC on FOX 28

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...