Ilir Latifi. Foto: Mazdak Cavian/MMAnytt

Ilir Latifi vill möta Ovince Saint Preux under UFC 219

Ilir Latifi är sugen på att återvända till buren och nu siktar "Lyftkranen från Rosengård" in sig på den #6-rankade Ovince Saint Preux.

“Lyftkranen från Rosengård” Ilir Latifi har inga planer på att sakta ned. Efter att ha återvänt till vinstkolumnen med en imponerande vinst över Tyson Pedro under UFC 215 så utmanar nu Latifi UFC Japan-vinnaren Ovince “OSP” Saint Preux.

Latifi har vunnit fyra av fem

Latifi har haft en bra UFC-karriär och har lyckats samla ihop fyra vinster på sina senaste fem matcher.

En vinst mot #6-rankade Saint Preux skulle cementera hans plats i divisionen och med största sannolikhet vara ett stort steg mot toppen av lätt tungviktsklassen.

Saint Preux var nyligen riktigt illa ute då han hade förlorat tre raka mot Jon Jones, Jimi Manuwa och Volkan Oezdemir. Sedan förlustsviten så har han dock vänt trenden och tagit hem två (!) raka vinster via Von Flue-choke, nu senast i Japan mot Yushin Okami.


Läs också: Redaktionen på äventyr: UFC Japan


Efter vinsten i Japan så sade Saint Preux att han fortfarande var intresserad av att möta Mauricio “Shogun” Rua, den motståndare som han först var tänkt att möta innan Okami hoppade in som ersättare för en skadad Rua.

Latifi säger dock att han vill möta “OSP” under UFC 219 som går av stapeln den 30 december i Las Vegas.

 

Vad tycker du om Latifi vs. Saint Preux?

 

Kategorier
Senaste NyttUFC 219

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]
En kommentar
  • Headown
    12 October 2017 at 01:00

    Det vore riktigt guld om han skulle få till denna match. Det är för mig omöjligt att tycka något negativt om honom, så ödmjuk och en sann krigare. Ska in på twitter och “mobba” OSP lite, försöka få han att “nappa”. Krig Latifi!

  • Svara