Ilir Latifi. Foto: Micha Forssberg/MMAnytt

Stormatchen uppskjuten igen – Ilir Latifi fightas nu på UFC Uruguay

✅ Tredje gången gillt? ✅ Nya datumet: Då återvänder toppsvensken

UFC-svensken Ilir Latifi har återigen fått sitt toppmöte mot Volkan Oezdemir ombokat.

Latifi var först tänkt att möta schweizaren på hemmaplan under UFC Stockholm, som gick av stapeln i Globen den första juni. Där var matchen tänkt att vara det delade huvudeventet, innan svensken tvingades dra sig ur på grund av en skada med bara två dagar kvar till galan.

Därefter flyttades Latifi vs. Oezdemir till UFC Newark – men nu skjuts den upp på nytt.

Volkan Oezdemir. Foto: Stefan Romare/MMAnytt

Volkan Oezdemir får inget visum i USA

På grund av Oezdemirs visumstrul har matchen bokats om till UFC Uruguay, som äger rum i Montevideo den tionde augusti. Detta rapporterar ESPN:s Brett Okamoto. “No Time” har alltså fortfarande svårigheter med att få visum i USA efter det att han misstänktes för misshandel i Florida – trots att åtalet mot schweizaren lades ner i slutändan.

Latifi (14-6, 1 NC i MMA, 7-4 i UFC) har vunnit två av sina tre senaste matcher. Nu siktar han på att återvända till segerspåret, efter att han senast åkte på en enhällig poängförlust mot Corey Anderson. Oezdemir (15-4 i MMA, 3-3 i UFC) har själv förlorat tre matcher i rad – senast ett kontroversiellt delat domslut mot Dominick Reyes.

UFC Uruguay toppas av en titelfight i kvinnlig flugvikt där mästaren Valentina Shevchenko är ute efter revansch i en returfight mot Liz Carmouche, som gav henne sin första förlust som proffs. Galans delade huvudmatch utgörs av ett welterviktsmöte mellan Vicente Luque och Mike Perry.

Vem vinner – Ilir Latifi eller Volkan Oezdemir?

Kategorier
Ilir LatifiSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara