Kan vi kanske få se en match mellan Albrektsson och ryske legenden Fedor Emelianenko i framtiden?

Intressekonflikt för domarna under Fedor Emelianenko vs Fabio Maldonado

Det har riktats mycket kritik mot domslutet i matchen mellan Fedor Emelianenko och Fabio Maldonado på EFN 50. Nu har det kommit fram uppgifter om att domarna hade en ordentlig intressekonflikt.

Många hade nog räknat med att huvudmatchen på EFN 50 skulle bli en relativt enkelt match för Fedor Emelianenko (36-4). Redan i första ronden golvades han dock av motståndaren Fabio Maldonado (22-10) och många ansåg att matchen borde ha stoppats där och då.

Emelianenko ryckte dock upp sig och vann de två efterföljande ronderna. Ett generöst domslut i hans favör hade varit en oavgjord match. När resultatet presenterades stod dock Emelianenko som segrare.

Fedor Emelianenko och Fabio Maldonado invägning EFN 50

Även Fabio Maldonado har ifrågasatt matchens resultat.

Enligt Bloody Elbow finns det mer än en förklaring till det ifrågasatta domslutet.

Först och främst var samtliga domare ryska, vilket är anmärkningsvärt när ryske Emelianenko mötte en brasiliansk fighter.

Ännu mer anmärkningsvärt är dock att domarna kom från en organisation som Emelianenko är ledare för. Vissa har hävdat att han inte längre innehar positionen, men en egen pressrelease bekräftar att han fortfarande är organisationens president.

Endast en av domarna dömde matchen som oavgjord – Maria Makhmutova. Hon möttes av kritik och hennes beslut ifrågasattes på nationell TV där hon tvingades förklara sig.

“Fedor is very close to me. Firstly, it was very difficult to look at it, almost without showing emotion. Secondly, always hard to make a decision not in favor of a person who you are close to. But the judges have to be judges, it is work. I think Fedor will understand.”

Även om det hela inte är en avsiktlig konspiration är det givet att domarna hade en intressekonflikt i matchen. Att döma sin chef och nationalhjälte på hemmaplan blir jävigt av uppenbara skäl.

Det rimliga hade varit att ogiltigförklara matchresultatet. Eller vad säger ni?

🔗 Karl Albrektsson vinner spelas till 1.62 hos Betsafe - Rygga spelet här! 18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Kategorier
Senaste NyttZ-Klistrad artikel
10 Kommentarer
 • G_Eliades1977
  20 June 2016 at 07:45

  Kommer det regna på midsommar? Har påven hatt? Sover Dolly Parton på rygg? Klart att det är Fedors vänner som agerar som domare – hur proffsigt som helst! Och här sitter vi och klagar på svenskt mma

  • Ola
   20 June 2016 at 08:26

   dessvärre är inte svensk mma helt utan kritik heller, se bara på Superior Challenge 7.

 • Hehe
  20 June 2016 at 08:00

  Fedor har alltid varit en fuskande, ohederlig och överskattad fighter.

 • atnek
  20 June 2016 at 08:03

  Hehe helt otippat.

  Dock ser jag inga problem med att domarna är från Ryssland. Jag menar, dom som dömer i UFC är ju amerikaner. Så det vore lite som att anklaga dom för att vara jäviga så fort en amerikan fightas mot en icke-amerikan.

  • jensejense
   20 June 2016 at 09:55

   Haha precis. Vill hävda jäv i Gus vs Jones

  • sepenoob
   21 June 2016 at 09:55

   Och Fedor som president i förbundet har du inget problem med? Det är inte som nån fighter eller Dana själv sitter och bestämmer över domarna i UFC. Det gör kommissionerna.

 • TheVobb
  20 June 2016 at 09:30

  Fröken Makhmutova bör ta sig en funderar på att skaffa skyddad identitet samt dra från landet, hade iaf jag gjort om jag var i samma sits.

  • Kenny Starfighter
   21 June 2016 at 06:10

   Fedor e trotts allt polare med Putin, and we all know what Putin does to people who stands against him….

 • Marcus Kleist
  21 June 2016 at 12:55

  Fedor kommer få det svårt i UFC om han är på G hit. Här finns det många duktiga talanger!Om jag skulle få uppleva denna drömresa så skulle jag ta med min bästa vän, han som lärt mig mycket om UFC och kan ALLT om ALLA fighters. Han har suttit bredvid mig i samma soffa och följt alla UFC galor, Fight Nights galor och UFC on FOX galor. Han drog med mig till Gustavsson vs Silva som var i Sverige och det var det mest spännande vi hade gjort. Skulle vara obeskrivligt att kunna ge honom detta som tack för allt! Mvh Marcus

 • Svara

  Bellator ODDS
  Bellator 268: söndag 00:0012
  Karl Albrektsson - D. Yagshimuradov1.622.18
  Benson Henderson - B. Primus1.861.86
  Ryan Bader - Corey Anderson2.281.57
  Vadim Nemkov - Julius Anglickas1.303.20
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
  UFC ODDS
  UFC Fight Night 195: söndag 04:0012
  A. Ladd - N. Dumont1.702.20
  A. Arlovski - C. Felipe1.921.92
  Jim Miller - E. Gonzalez1.442.88
  M. Fiorot - M. Bueno Silva1.442.88
  J. Marquez - J. Wright1.403.05
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem blir första svenska UFC-mästare?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...