Islam Makhachev jämförs med Floyd Mayweather och Kobe Bryant

✔ "Anledningen till att jag säger det är..."

Islam Makhachev blev enormt hyllad av ESPN:s reporter Max Kellerman. Kellermans expertis ligger inom boxning och liknade Makhachevs prestationer och tillvägagångssätt med Floyd Mayweather. Han tyckte även att man kunde jämföra Makhachev med den bortgångna basketlegendaren Kobe Bryant.

Makhachev gjorde bra ifrån sig i sin första huvudmatch på UFC Vegas 31. Khabib Nurmagomedovs träningskamrat dominerade matchen mot Thiago Moises innan han blev den första mannen någonsin att avsluta honom.

Kellerman har den senaste tiden i och med UFC:s flytt till ESPN börjat utforska MMA. Efter matchen mot Moises hyllade han Makhachev och jämförde honom med några av de största och mest framgångsrika atleterna någonsin.

– [Islam Makhachev] påminner mig om Floyd Mayweather eller Kobe Bryant, sade Kellerman. Anledningen till att jag säger det är att han tar initiativet. Även om det är brottning och det inte är självklart att stora saker händer, tar han initiativet. Den andra killen reagerar på honom, och för varje reaktion, har han en kontring…De lägger inte bara ner tiden på tekniken, de tänker även snabbare än den andra killen. Ju mer du kämpar, är det som kvicksand, desto sämre blir det för dig.

Kellermans analys fick dock mängder av kritik i kommentarsfältet på Instagram. Se inlägget här nedan!


 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av ESPN MMA (@espnmma)


HETAST JUST NU


Islam Makhachev på väg uppåt

Makhachevs karriär tog fart rejält efter UFC Vegas 31. Han är nu rankad femma i lättviktsdivisionen och kan se fram emot att testa sina färdigheter mot de absolut bästa.

De som är rankade över honom är Dustin Poirier, Justin Gaethje, Beneil Dariush och Michael Chandler. Dock har han blivit utmanad av en annan fighter och före detta mästare, Rafael Dos Anjos.

Dos Anjos skrev nyligen på twitter att han kommer att möta Makhachev i Abu Dhabi i oktober. Fast Makhachevs manager Ali Abdelaziz avböjde snabbt konstaterandet av Dos Anjos och sa att Makhachev siktar på en retur i december.Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Floyd MayweatherIslam MakhachevSenaste Nytt

Axel Bridal är skribent för MMAnytt sedan Februari 2021. Han upptäckte MMA 2015 på västkusten i USA och rapporterar idag om sporten från Stockholm.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...