Islam Makhachev utmanar Tony Ferguson: “Vill tysta och smasha honom!”

✔ UFC-chefen Dana White gillar matchningen: "Varför inte?"

UFC:s lättviktare Islam Makhachev gjorde succé på UFC 259 när han besegrade Drew Dober i den tredje ronden.

Makhachev avslutade matchen via en triangle choke. Det var en imponerade seger och Dober var i fara redan i första ronden när Makhachev valde att attackera hans arm.

Det såg ut som att den satt väldigt tajt och vid ett läge skrek Joe Rogan att armen skulle gå av. Men till slut kunde Dober ta sig loss strax innan ronden var över.

I segerintervjun efter matchen kommenterade Makhachev sin taktik inför mötet och passade på att utmana toppen av lättviktsdivisionen.

– Dober är väldigt duktig ståendes så jag valde den enkla vägen. Ta ner honom, göra honom trött och få honom att klappa!

– Jag kan inte längre vara tyst! Jag har en lång segersvit på sju matcher i rad. Det finns många alternativ i toppen av viktklassen som jag kan möta, ge mig Tony Ferguson! Jag är redo!

Efter matchen blev han även intervjuad av reportern Brett Okamoto. Där kom det fram att anledningen till varför Makhachev så gärna vill möta Ferguson är på grund av den historia som finns mellan honom och Khabib Nurmagomedov.

– Makhachev berättade att han vill möta Ferguson. Anledningen är den historia som finns mellan Khabib och Ferguson. Även Khabib vill se denna match härnäst, förslagsvis i juli.

– Jag vill tysta och smasha honom, tillägger Makhachev under intervjun.


HETAST JUST NU


Islam Makhachev vs. Tony Ferguson?

På presskonferensen efter UFC 259 fick Dana White frågan om en match mellan Makhachev och Ferguson är av intresse att boka. White var imponerad av Makhachevs prestation och var öppen till förslaget.

– Jag vet inte, men visst, varför inte? Jag gillar det och det hade varit en fantastisk match! Makhachev såg riktigt bra ut ikväll och bjöd på en enastående presentation över en mycket tuff och uthållig fighter.

Khabib förutspår att Makhachev kommer bli en framtida mästare i lättviktsklassen. Makhachev blev tillfrågad efter kvällens match när han ser sig själv som mästare i UFC. Han svarade att han tror det kommer hända i början av 2023.

Vill du se Makhachev vs. Ferguson?

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Islam MakhachevNyheterSenaste NyttTony Ferguson

Frilansskribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under tidigt 2000-tal och har följt den aktivt därefter.

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...