Israel Adesanyas sköna tacktal – efter ärofyllda priset

✅ "Om en fight skulle bryta ut nu skulle ni ignorera mig!"

2019 var ett fantastiskt år för Israel Adesanya. Han gick tre fighter mot topprankat motstånd och tog under processen hem två bälten i divisionen. Adesanya avslutade året på bästa sätt genom att fullständigt dominera och avsluta den tidigare mästaren Robert Whittaker på storgalan UFC 243 i Australien.

“The Last Stylebender” är inbokad för ett möte med den skräckinjagande Yoel Romero nästa månad. Detta blir Romeros fjärde chans på ett bälte i mellanviktsdivisionen.

Tidigare i veckan hölls ISPS Handa Halberg Awards där kampsportare för första gången var nominerade. De var inte bara nominerade utan Adesanya själv tog hem priset som årets idrottsman i Nya Zeeland.

Under sitt tacktal passade han på att prisa landets rika tradition av kampsportare – och även Maori-kulturen som är djupt rotad i landet.

“Kiwis, vi älskar en bra fight – det är en del av vår kultur. Krigar-rasen Maori. Om ett slagsmål skulle bryta ut nu, vad skulle ni göra? Ni skulle ignorera mig och kolla på slagsmålet. Det finns i vårt DNA. Vi har gjort detta så länge,” sade Adesanya.

“Det kommer ett annat folk till vårt land under UFC Auckland och vi ska försvara oss, det ska ni ha klart för er.”

Se hela Adesanyas tacktal nedan!

Mer om Israel Adesanya på MMAnytt

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Senaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara