Israel Adesanya avslöjar vad han sa till Marvin Vettori under titelmatchen!

✔ "Jag såg hur hans själ lämnade hans ögon"

UFC:s mellanviktsmästare Israel “The Last Stylebender” Adesanya mötte Marvin “The Italian Dream” Vettori i en titelmatch under helgen på UFC 263.

Det var andra gången de två ställdes mot varandra i buren och returmötet var galans huvudmatch. Även denna gång gick fajten gick till domslut, dock var matchen inte lika jämn som när de möttes i april 2018.

Adesanya var den klart mer aktiva fightern och kunde kontrollera Vettori på fötterna och lyckades stoppa merparten av hans nedtagningar. Vid de tillfällen Vettori fick ner honom på mattan visade Adesanya hur mycket han utvecklats som fighter under sin tid i UFC.

“The Last Stylebender” tog sig upp utan några större problem och kunde fortsätta ösa på med slag och hårda bensparkar. Matchen gick tiden ut och samtliga domare gav alla ronderna till Adesanya.


HETAST JUST NU


Israel Adesanya berättar vad han sa till Marvin Vettori

Vid ett tillfälle efter en nedtagning från Vettori tog han rygg på Adesanya och försökte avsluta honom via en rear-naked choke. Men enligt “The Last Stylebender” var det aldrig någon fara och när han lyckades vända på situationen och tog toppkontroll passade han på att ställa en fråga till Vettori.

– Marvin Vettori trodde att han hade en rear-naked choke men jag tog mig loss och vände på situationen. Jag såg hur hans själ lämnade hans ögon vid det tillfället. Jag frågade honom: “Du är rädd, eller hur?”, sade Adesanya under presskonferensen på UFC 263.

 

Med segern tar Adesanya sig tillbaka till vinstkolumnen och han innehar nu tre titelförsvar i mellanviktsdivisionen. Han gick in i matchen med en förlust bakom sig mot lätt tungviktsmästaren Jan Blachowicz.

 

Vem vill du se Adesanya möta härnäst?

 

Kategorier
Israel AdesanyaNyheterSenaste Nytt

MMA-skribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under 2009 och har följt den aktivt därefter.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...