Israel Adesanya blir av med sponsor – efter kommentar om våldtäkt

✔ UFC-mästaren ber om ursäkt: "Gick över en gräns"

Biljätten BMW var på väg att inleda ett stort samarbete med UFC-mästaren Israel Adesanya – något som nu inte kommer bli av efter kontroversiella kommentarer.

Det var i samband med förra helgens mellanviktsmatch som ställde Kevin Holland mot Derek Brunson som det hela började. Brunson dominerade matchen i helhet och vann ett enhälligt domslut.

Därefter blev det tjafs mellan Holland och Adesanya via sociala medier. Nigerian-Nyzeeländaren Adesanya svarade på en kommentar från Holland med “Brorsan, jag kommer fan våldta dig.”

Kort efter att kommentaren publicerades tog Adesanya bort den – men skadan var redan gjord. BMW meddelade att de ställt in deras planer att sponsra Adesanya och använda honom som företagets ansikte utåt i Nya Zeeland.

Många reagerade starkt på kommentaren och såg den som osmaklig. Det gick så långt att Nya Zeelands premiärminister Grant Robertson gjorde ett uttalande om kommentaren.

– Det finns aldrig ett tillfälle att göra nonchalanta kommentarer om våldtäkt, sade Robertson till Radio New Zealand. Det är helt enkelt ingenting någon borde göra. Jag är säker på att Israel förstår det. Jag har för mig att han har raderat inlägget i fråga. Det är upp till UFC att se vad de kommer göra.


HETAST JUST NU


Adesanya ber om ursäkt: “Gick över en gräns”

Efter nyheterna om BMWs skrotade sponsorskap och premiärministerns uttalande om ärendet valde också Adesanya att tala ut.

– Förra veckans fightprat eskalerade till en punkt där jag gick över gränsen, sade Adesanya i ett uttalande. Jag förstår allvaret i detta ordet och hur det kan påverka och skada andra människor bortom min motståndare, men det var ALDRIG min avsikt. Jag växer fortfarande under rampljuset och tar detta som en läxa att vara mer selektiv med mina ord hädanefter.

Detta är inte den första gången Adesanya fått utstå kritik för sitt sätt att formulera sig. I februari förra året fick Adesanya utstå en kritikstorm efter att ha använt terrorattacken den elfte september i sitt prat om motståndaren Yoel Romero.

– Jag kommer att träffa honom tillräckligt många gånger och han kommer slutligen att falla ihop som tvillingtornen.

Efter den händelsen bad mellanviktsmästaren om ursäkt och lovade att vara mer försiktig i hur han uttrycker sig framöver. Trots kommentarerna förblir Adesanya en omtyckt fighter hos fansen och en av UFC:s största stjärnor.

Var det rätt av BMW att avsluta sponsoravtalet med Israel Adesanya?

Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara