Israel Adesanya bryter tystnaden om sin märkliga kroppsförändring

✔ Började för åtta veckor sedan ✔ Flickvännen bad honom uppsöka läkare

Något är fel med Israel Adesanya och hans högra bröst, något som fått fans att bland annat anklaga honom för doping.

Nu bryter “The Last Stylebender” tystnaden kring den märkliga kroppsförändringen. I en intervju så avslöjade Adesanya att han inte heller vet vad är fel med honom. Han har dock genomgått blodprover och två magnetkameraundersökningar av sin hypofys.

  – Jag vet ännu inte vad det är, men vet du vad? Med en sådan insats (mot Paulo Costa) så skulle jag också tro att jag tar steroider, sade Adesanya.


Relaterat


Israel Adesanya har testats 32 gånger av USADA

Adesanya säger att han folk alltid försöker hitta förklaringar till varför han är så bra. Många trodde att han skulle få svårigheter med titelutmanaren Paulo Costa. Istället kom det att bli en av hans mest dominanta vinster.

Adesanya har testats 32 gånger av UFCs antidoping-partner USADA (United States Anti-Doping Agency) och har aldrig haft några problem.

– [Kritikerna] vill bara ha något att skylla på. Det säger: “det kan inte vara han, det måste vara något.” För mig är det bara roligt.

– Jag är inte en av dem som behöver några hjälpmedel och när den blir tagen ifrån dem så känner de sig otillräckliga.

– När USADA kom in i bilden så föll massor av människor bort. Mängder av kroppar förändrades och många kände inte sig lika bra utan deras magiska tillskott. Men nej, inte jag. Jag har skills.

Det var ungefär åtta veckor sedan hans högra bröst svullnade upp och började göra ont. Hans flickvän uppmanade honom att uppsöka läkare men Adesanya ville gå sin match först.

Precis som många andra så misstänkte han gynecomastia och nu väntar han på fler resultat för att gå till botten med problemet.

Han försökte skämta bort ett mer allvarligt scenario men tog sedan tillbaka sitt skämt när han mindes skådespelaren Chadwick Boseman nyliga bortgång.

 – Vore det inte kul om jag dog om fem månader och det visade sig vara cancer? Nej, det vore inte kul.

Kategorier
Israel AdesanyaSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara