Israel Adesanya går loss på “rasister” i Nya Zeeland – Lovar att aldrig fightas där!

✔ Kritiserar polisen och regeringen i hemlandet: "Jävla rasister!" ✔ Hooker har fått polisbesök - efter bilderna!

Mellanviktsmästaren Israel Adesanya har givit upp sin dröm om att slåss i en huvudmatch i UFC i hemlandet.

I sin senaste video på YouTube så öppnar “The Last Stylebender” Adesanya upp om den senaste tidens svårigheter. Enligt UFC-mästaren så har regeringen i Nya Zeeland gjort sitt yttersta för att sätta käppar i hjulet för hans gym City Kickboxing.

Gymmet är högaktuellt i helgen då två av deras fighters kommer att tävla under helgens UFC 266. Alexander Volkanovski försvarar sin fjäderviktstitel mot Brian Ortega och Dan Hooker är inbokad för att ta sig an Nasrat Haqparast på underkortet.

Det har dock varit väldigt svårt för främst Hooker att förbereda sig inför storgalan. Hooker och gymmets ägare och huvudtränare Eugene Bareman har bland annat blivit utfrågade av polisen i Auckland. Anledningen är att staden har äntrat en beredskapsnivå som inte tillåter att man vistas i bland annat gym.

Hooker äger sitt egna gym men han får inte ens träna där fastän han är helt själv, allt enligt de nya restriktionerna. Efter att journalister tagit bilder på Hooker och Bareman så har de fått polisbesök och blivit hindrade från att kunna träna.

Det har nu fått Adesanya att gå i taket och i sin video tar han sikte på både journalister, polisen och regeringen i Nya Zeeland.

 — Dessa ständiga ansträngningar att försöka hindra, bryta upp och störa vårt lag City Kickboxing från att hjälpa lagkaptenen Dan “Hangman”‘ att göra sig redo inför sin match, det gjorde mig riktigt skitförbannad! Om det hade varit jag så vet jag åtminstone sedan tidigare att de inte gillar mig, byråkraterna i detta jävla land…

— De är även rasister, några av dem är jävla rasister. De vill självklart inte ha en svart pojke som representerar Nya Zeeland, men att göra detta mot Dan “Hangman” Hooker… Dan bär landets flagga över axlarna vid invägningarna, och under sin walkout bär han hela landet med sig!

 

 HETAST JUST NU


Israel Adesanya tänker aldrig fightas på Nya Zeeland

Trots att City Kickboxing är ett litet gym har de flera framstående fighters i topporganisationer som UFC. Adesanya säger dock att Nya Zeeland inte uppskattar MMA och vad deras lag gör för landet.

Enligt honom så har andra sporter fått undantagstillstånd för att kunna fortsätta sin verksamhet, men inte dem. Adesanyas stora dröm har varit att slåss i huvudmatchen på en UFC-gala i sitt hemland. Nu säger han att den drömmen är död.

 — De förstår inte att vi är det största sportlaget från Nya Zeeland just nu, sade Israel Adesanya. Jag pratar inte om (det största sportlaget) i historien eftersom vi bara precis har börjat, men just nu sätter vi Nya Zeeland på kartan. Det är vi som för ögonen till Nya Zeeland. Du kommer aldrig att se mig slåss i Nya Zeeland någonsin igen, aldrig mer! Jag är klar. De kan få alla sina pengar från någon annanstans, från rugby, från cricket och alla de andra människor som de har gett undantag till. Men för mig, ni kommer aldrig någonsin se mig slåss (i Nya Zeeland). Och det var en av mina drömmar. En av mina drömmar var att slåss i huvudmatchen i en arena i mina hemtrakter. Den drömmen är död.

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Dan HookerIsrael AdesanyaSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...