Adesanya ger märklig förklaring – till sin kroppsförändring: “Vägrar sluta”

✔ UFC-stjärnans förklaring: röker för mycket!

Mellanviktsmästaren Israel Adesanya skapade rubriker när han klev in i buren mot Paulo Costa och uppvisade en underlig kroppsförändring.

“The Last Stylebender” Adesanya kom att dominera Costa och avsluta honom i andra ronden via TKO. Trots den dominanta vinsten så kom diskussionerna till stor del också att handla om hans högra bröst som blivit avsevärt större sen sist.

Det spekulerades bland annat om användandet av otillåtna preparat och Adesanya kunde själv inte ge några klara svar. Han uppgav dock att han varit i kontakt med flera läkare och nu har Adesanya fått ett expertutlåtande från UFCs egna doktorer.

 – Min hypofys kontrollerades och mina hormonnivåer är okej, detsamma gäller mina nivåer av östrogen och testosteron, sade Adesanya till ESPN.

– Igår gjorde vi ett ultraljud och mammografi, min första någonsin. För att vara ärlig så kan [min kroppsförändring] bero på mitt ohälsosamma leverne, som att röka gräs. Det var vad läkaren från UFC sa. Han sa att jag måste lägga av att röka men jag sa att jag inte tänker sluta. Jag kommer bara att dra ner på gräs-rökandet.

Adesanya kommer i sin nästa match att flytta upp till lätt tungvikt där han kommer att utmana den nykrönta mästaren Jan Blachowicz.


Relaterat


 

 

Vad tror du om läkarens förklaring?

 

Kategorier
Israel AdesanyaSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara