Israel Adesanya om sina högljudda kritiker – efter matchen: “Det är homofobi”

✔ Gick Adesanya över gränsen? ✔ "De ifrågasätter sin egen sexualitet"

Den regerande mellanviktsmästaren Israel Adesanya fortsatte sitt obesegrade segertåg när han i slutet av september avslutade Paulo Costa via TKO.

Efter att ha knockat Costa så kom Adesanya att fira sin seger genom att jucka mot brasilianaren, något som han blev starkt kritiserad för.

I en intervju med MMA Fighting säger “The Last Stylebender” att han inte bryr sig vad folk tycker, men att han tror att homofobi ligger bakom de starka reaktionerna.

 – Ärligt talat, jag bryr mig inte ett skit om vad de tycker, sade Adesanya. Jag tänker inte ens på det. Jag planerade det inte men det var berättigat.

– Det är homofobi. Människor blev galna och sa “varför gör du sådär, du är inte en man,” allt för att de känner sig otillräckliga. De ifrågasätter sin egen sexualitet.


Relaterat


Israel Adesanya om Costa: “Han förolämpade mig”

Titelmatchen mot Costa var en av årets mest efterlängtade möten. De båda kämparna hade ägnat sig åt massor av skitsnack inför matchen men i buren blev det Adesanya som dominerade.

“The Last Stylebender” säger att allt trash talk påverkade hur han behandlade Costa efteråt.

 – Snubben snackade så mycket skit om mig inför matchen och han förolämpade mig på många olika sätt. Det jag gjorde var typ en sekund efter att matchen var slut och du förväntar mig att jag ska vara vänlig? Du måste fan skoja med mig.

– I våra privata meddelanden så sa jag till honom att han var respektlös och jag skulle vara respektlös tillbaka. Hade han visat respekt så hade jag gjort detsamma, men istället blev jag tvungen att statuera ett exempel.

 

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Israel AdesanyaSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara