AVSLÖJAR: Ny plan för Israel Adesanya – möter INTE Paulo Costa!

✅ UFC-bossen: Därför stryks stormatchen

UFC-mästaren Israel Adesanya kommer inte försvara sin nyvunna mellanviktstitel mot Paulo Costa härnäst. Detta trots att “The Eraser” är både obesegrad och rankad världstvåa i den ledande MMA-organisationen.

Anledningen? Costa kan inte fightas förrän om åtta månader – eftersom han precis behövt operera sig. Det meddelar vd:n Dana White i en nylig intervju med MMA-profilen The Schmo.


LÄS MER: Paulo Costas kyliga hot – till nykrönte mästaren

LÄS OCKSÅ: Då planerar UFC att ställa Israel Adesanya mot Paulo Costa


– Han opererade sin biceps, så han kommer vara borta i åtta månader. Men vi jobbar just nu på något annat för Israel, förklarar White.

Kan det röra sig om en superfight mot Jon Jones?

– Nej, han (Adesanya, reds. anm.) vann precis titeln. Jag menar, att göra en Jones-superfight vore ologiskt just nu. Det finns folk i hans egna viktklass som han kan fightas mot.

Israel “The Last Stylebender” Adesanya behöver en ny titelutmanare, då matchen mot Paulo Costa inte längre ligger på bordet. Foto: Stefan Romare/MMAnytt

Yoel Romero till Israel Adesanya: “Vi ses snart”

Någon som snabbt reagerade på nyheten var Yoel Romero, som med få ord bestämde sig för att utmana Adesanya (via Twitter):

Romero, rankad trea i divisionen, förlorade senast mot just Costa. Detta efter ett otroligt spännande och jämnt krig på UFC 241 i somras, som kom att gå tiden ut.

“Soldier of God” är en erkänd toppfighter som flera gånger varit oerhört nära att få ett mästarbälte runt midjan. Dock har han förlorat tre av sina senaste fyra matcher, medan Adesanya å andra sidan står med ett fläckfritt matchfacit som proffs.


RELATERAT: Hör vad Israel Adesanya sade till Paulo Costa – efter stora titelsegern!


Vem vill du se Israel Adesanya möta härnäst, nu när Paulo Costa inte längre är ett alternativ i för närvarande? Kommentera!

Kategorier
Israel AdesanyaPaulo CostaSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara