Dana White avslöjar UFC:s planer för Khabib och Adesanya

✅ "Det är en rolig match för Adesanya, men..."

UFC två mest populära mästare just nu är utan tvekan lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov och nykrönte mellanviktsmästaren Israel Adesanya.

Skvallerpressarna har gått varma om vilka som står näst på tur för de obesegrade mästarna. I en intervju med TMZ avslöjade Dana White vilka UFC siktar på att sätta upp härnäst mot deras regerande mästare.

Tillsammans har Khabib och Adesanya 46 vinster och noll förluster. I intervjun berättar White att även om en match mellan Adesanya och lätta tungviktsmästaren Jon Jones är en rolig fight – finns det en självklar utmanare i mellanviktsdivisionen.

– Näst på tur för “Stylebender” är Paulo Costa.

Heta känslor mellan mästare och contender

Efter Adesanyas bragdvinst i Melbourne tidigare i månaden, utbyttes lite trash talk mellan de två. Costa var på plats i Marvel Arena för att uppleva titelfighten live.


LÄS MER: Hör vad Israel Adesanya sade till Paulo Costa – efter stora titelsegern


I videon ger White också en uppdatering om vem lättviktsmästaren Nurmagomedov ska möta härnäst. Föga förvånande vill White boka in ett fjärde möte mellan mästaren och Tony Ferguson.

Foto: Daniel Patinkin/MMAnytt

Nurmagomedov och Ferguson har en lång historia tillsammans. De bokades in för ett möte första gången redan 2015 och har sedan dess bokats in en gång per år, med undantag för 2019.


LÄS MER: Tony Ferguson riktar skarp kritik mot Khabib – efter UFC 242


Ferguson gjorde comeback från en brutal knäskada på rekordtid och besegrade Anthony Pettis för ungefär ett år sedan. Han tog sedan ytterligare en seger mot Donald Cerrone i juni.

Nurmagomedov försvarade senast sin titel mot interim-mästaren Dustin Poirier i Abu Dhabi på UFC 242: Khabib vs. Poirier förra månaden.

Vad tycker ni om matchningarna för Khabib Nurmagomedov och Israel Adesanya?

Kategorier
Senaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...